DIY

DIY Nagellak Rek

5/31/2013

Waar moet ik m'n nagellak opbergen? Dat is een veel gestelde vraag onder de nagellak verzamelaars. Je kunt ze natuurlijk in een doos opbergen, in de kast of in een nagellak rek. Maar ja, waar koop je nou zo 'n rek? Ik had het geluk dat m'n opa er een voor mij heeft gemaakt en hij gaat er binnenkort nog eentje maken! Ook kan je er zelf makkelijk eentje knutselen. Vandaag laat ik zien hoe.

Wat heb je nodig?
- Een theedoos
- Karton
- Stof
- Schroevendraaier
- Lijm
- Schaar

Pak allereerst de theedoos.

   
Als er een deksel op de doos zit, kan je die eraf schroeven. Ook moet je de tussenschotjes eruit halen.

Knip nu stukje karton, zodat ze precies in de doos passen. Vouw er een stofje omheen. Lijm de stof goed vast aan het karton, je wilt natuurlijk niet dat het los laat. Deze stap hoef je niet te doen. Als je geen achtergrond in je rek wilt, kan je dit overslaan.

Heb je alle kartonnetjes beplakt? Leg ze dan in de doos. Je kunt ze als je het wilt ook vast plakken. Ik heb ze niet vast geplakt, als ik nog een keer andere stofjes als achtergrond wil, kan ik ze makkelijk vervangen.

Zet de doos nu rechtop en je kunt je nagellakjes uitstallen. Het ligt aan de grootte van de theedoos hoeveel nagellakjes erin je rek passen. Bij mij passen er ongeveer 30 in. 

Deze manier is heel makkelijk om je nagellak rek te maken. Je bent ongeveer een kwartiertje bezig. Als je wilt kan je je nagellak rek nog verven. Ik heb het niet gedaan, omdat hij al wit geverfd was. Je kunt zelf ook een nagellak rek van hout maken. Daar ben je wel langer mee bezig. Je moet dan ook zagen en boren. Daar ben ik niet zo goed in. Vandaar dat ik voor deze manier heb gekozen.


Dit was de DIY van vandaag. Ik vind het heel handig om zo m'n nagellak op te bergen. Het ziet er leuk uit en het is heel overzichtelijk. 

Hoe berg jij je nagellak op?

You Might Also Like

5 Comments

 1. ziet er super leuk uit. Leuk idee z'n theedoos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had bij de Ikea een soort kleine plankjes met een rand ervoor, daar staan al mijn nagellakjes en ze kunnen er niet uitvallen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super leuk wil je vaker z''n DIY maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dit is echt een goed idee !! ik ga dit ook doen! :)

  BeantwoordenVerwijderen