Lifestyle

Cijfers Ophalen...

6/15/2013

We naderen het einde van het schooljaar weer bijna. Dat betekent rapport stress en veel toetsen. Misschien sta je overal hartstikke goed voor of moeten er toch nog wat cijfers worden opgehaald? Ik heb wat tips om goed te kunnen leren en zo je cijfers op te kunnen halen. Het is een behoorlijke lap tekst geworden.


Even geen 'schermpjes'
Kom je uit school, check even je Whatsapp en zo en zet daarna alles (mobiel, computer enz.) stil of zelfs uit. Daardoor word je minder snel afgeleid. 

Een doel
Stel een doel in voor jezelf. Ik heb het doel "ik moet overal boven de 7 voor staan op m'n rapport". Je moet er dan ook echt voor gaan. Bij mij is het bijna gelukt. Alleen voor Engels en geschiedenis sta ik nog een 6,9. 

Beloning
Geef jezelf af en toe een beloning. Bijvoorbeeld: "ik ga nu een half uur leren en daarna mag ik 5 minuten Whatsappen." Je moet je dan natuurlijk dan wel aan de beloning houden en niet 10 minuten Whatsappen. 

Pauze
Ik kan best lang achter elkaar leren, maar soms heb ik gewoon even een pauze nodig. Even geen huiswerk doen, maar bijvoorbeeld even wat lekkers eten en drinken. 


Schema
Maak voor jezelf een schema met wat je nog moet doen. Zo kan je niks vergeten en niet opeens in tijdnood komen. 

Wegstrepen
Heb je wat af wat in je schema stond? Streep het dan lekker weg! Mij geeft het echt zo'n gevoel van "Yes. Dat heb ik ook af!"


Rustig
Leer op een rustige plek. Aan een irritant broertje of zusje heb je niks. Word je snel afgeleid op je kamer door je computer enz? Ga dan bijvoorbeeld in de tuin zitten. Of in het park. 

Overhoren
Spreek samen met iemand af om elkaar te overhoren. Ook kan je je broer, zus, moeder, vader, opa, oma enz. vragen of ze je willen overhoren. Zo weet je zeker dat je het kent. 

Schrijven
Moet je nog een taal ophalen? Bijvoorbeeld Frans? En zijn het woordjes? Schrijf ze op! Zo blijven ze beter hangen. Je hebt ook veel programma's op internet waarmee je kunt oefen. Hartstikke handig! 


Opruimen
Aan een opgeruimd bureau schijn je beter te kunnen leren. Ik geloof het wel, je hebt dan minder last van afleiding. 

Samenvatten
Wat ik bij bijna alle toetsen doe is samenvatting schrijven of typen. Door het te schrijven blijft het hangen en je hoeft niet heel de tekst te leren. Gewoon de belangrijkste dingen is beter. 

Herhalen 
Begin altijd op tijd met leren! Een avondje van te voren is niet genoeg. Begin ruim optijd en herhaal het de hele tijd. Zo blijft het beter hangen.


Belonen
Een beloning kan ook heel goed werken. Maak met jezelf een afspraak: "Als ik voor deze toets een 7 of hoger haal, dan mag ik dat leuke nagellakje kopen." Zo ga je extra je best doen om een hoog cijfer te halen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat die beloning een gewoonte wordt. 

Dit waren mijn tips voor jullie. Bij mij helpt het echt. Ik wens je veel succes en ga voor een goed rapport!

Wat vind jij een handige manier om te leren? 


You Might Also Like

1 Comments

  1. Super handig, bedankt! ik sta 5 onvoldoendes helaas... dit gaat mij helpen

    BeantwoordenVerwijderen