Do It Yourself

DIY: Lipgloss

6/11/2013

Een lipgloss die perfect bij je oogschaduw past... Heb jij die? Ik niet! Ik had wel een idee hoe je hem zelf kunt maken. Vandaag heb ik het voor jullie geprobeerd. Als je verder leest zie je hoe ik hem maak en het resultaat.

Je hebt voor je eigen lipgloss een aantal dingen nodig:
 • Een witte of blanke lipgloss
 • De oogschaduw waarbij je de bijpassende kleur wilt
 • Een make-up kwast
 • Papier
 • Een keukenpapiertje
Aller eerst doe je een flinke klodder van de blanke of witte lipgloss op het papier. Je kunt eventueel ook een bord gebruiken of een speciaal pallet. Deze lipgloss dient al basis.

Schraap een beetje poeder van de door jouw uitgekozen oogschaduw. Het komt niet precies op hoeveelheid aan, zorg gewoon dat je een klein hoopje hebt. Ongeveer net zoveel of minder als de lipgloss. Als je er minder poeder in doet, heeft je lipgloss minder pigment.

Gooi nu de oogschaduw bij lipgloss. Heb je te weinig oogschaduw? Dan kun je er altijd nog wat bij doen. 

Roer nu de oogschaduw poeder en de lipgloss goed door elkaar. In het goedje mag je geen klonten lipgloss en/of oogschaduw meer zitten. Als dat er nog wel in zit, heb je het als je het op je lippen smeert klontjes. Neem maar van mij aan, dat is echt niet mooi!

Smeer nu de lipgloss met het kwastje op je lippen.Zoals je ziet is het resultaat niet super. Je ziet erg veel strepen en de lipgloss kan je niet mooi verdelen over je lippen, omdat het best wel dik is. 

Ik heb de lipgloss ook nog in andere kleuren gemaakt:
De oranje is nog best goed gelukt, maar bij de laatste lijkt wel of ik tandpasta op m'n lippen heb gesmeerd! Het resultaat is dus niet helemaal perfect, maar het is wel leuk om te doen. Bijvoorbeeld op een feestje of als je aan het afspreken bent.

Wat vind jij van op deze manier lipgloss maken?

You Might Also Like

3 Comments

 1. haha wel een grappig idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook een super leuk idee!!! Niet dat ik denk dat het mij staat, maar het is in ieder geval leuk om te proberen met vriendinnen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, maar wie doet er nu blauwe lipgloss op? En een tip: misschien wat minder lipgloss erbij en dan beter doerroeren

  BeantwoordenVerwijderen