Do It Yourself

Pastel Galaxy Nail Art

6/28/2013

Zoals jullie weten ben ik helemaal gek van pasteltinten. Daarom leek het mij leuk om een nail art met pastelkleurtjes te ontwerpen. Dat deed ik vandaag. Ik maakte een nail art met sponsjes.


Hierboven zie je wat je nodig hebt voor deze nail art.

Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je deze nail art moet maken.

Aller eerst kun je je nagels in model vijlen als je dat wilt. Ik heb het wel gedaan. Eventueel kun je je nagels nog verzorgen en daarna een base coat aanbrengen een base coat zorgt ervoor dat de nagellak niet in je nagels trekt, dan krijg je namelijk gele nagels.

Kies nu 5 pastel kleurtjes. Deze dienen als ondergrond voor je nail art. Zorg dat de kleurtjes goed bij elkaar passen.

Leg de nagellakjes nu in de volgorde hoe je ze op nagels wilt. 

Nu begin je gewoon te lakken. Ik ben begonnen op m'n pink. Daar koos ik voor een frisse, blauwe kleur.

De rest van je nagels lak je ook. Als de kleuren niet helemaal is dat niet erg. Straks komen er nog meer lagen op, zodat je het niet meer ziet. Als je toch liever nog een laagje doet (net zoals ik) kan dat natuurlijk ook!

Scheur nu een klein stukje van een spons af en doe er een beetje nagellak op. ik koos voor wit, omdat dat de lichtste kleur is. Zo doe ik namelijk nog een keer wit.

'Stempel' met het sponsje op een blaadje. Dit doe je zodat de kleur als je straks op je nagel stempelt niet heel overheersend is, waardoor je je ondergrond kleur niet meer ziet.

Nu ga je de witte nagellak op je nagel stempelen. Zorg ervoor dat de ondergrond kleur nog wel te zien is. De kleur die op het sponsje zit gebruik je ook voor het stempelen over al je andere nagels. Ook over de witte! Je moet niet te lang door gaan met stempelen  daardoor komen er stukjes spons in je nail art.

Met alle ondergrond kleuren die je hebt gebruikt stempel je mee. Als je al je nagels met alle kleuren hebt gestempeld ziet het er ongeveer zo eruit als op de foto hierboven. Het is niet erg dat je over je nagelriemen heb gestempeld. 

Nu doe je over je nail art een laagje top coat, zodat het mooier egaal wordt. Het blijft nog steeds een beetje ruw aanvoelen, maar dat is niet erg.

Omdat je net hebt gestempeld zit het waarschijnlijk over je nagelriemen. Deze overtollige nagellak kun je er heel makkelijk afhalen met een wattenstaafje die je in de nagellak remover hebt gedoopt. Doe wel voorzichtig en raak je nail art niet!


Nu is je Pastel Galaxy nail art af. Ik deed ongeveer 20 minuten over het lakken + droogtijd per hand. Deze nail art kost dus ook niet ontzettend veel tijd, maar ziet er wel gaaf uit.

Op de foto hierboven zie je de structuur beter. Het is net als of je schuurpapier op je nagels hebt. Super leuk!

Ook leuk is om deze nail art met andere kleurtjes te variĆ«ren. Bijvoorbeeld met neonkleuren of stempelen met Glow In The Dark nagellak, waardoor je in het donker een gaaf effect krijgt. 

Wat vind jij van deze nail art?

You Might Also Like

2 Comments