Do It Yourself

DIY: Homemade scrub

7/25/2013

Ik houd van scrubben! Je huid wordt er echt heel zacht van. Normaal koop ik altijd scrub. Het liefst van Rituals. Maar het leek me ook wel leuk om een keertje zelf scrub te maken: Homemade scrub. Vandaag laat ik zien hoe ik mijn eigen scrub maakte.
Wat heb je nodig?

  • 100 gram zeep
  • 150 gram suiker
  • 50 gram olie (Amandelolie, kokosolie, zonnebloemolie enz. Eigenlijk alle olie kan wel, maar ik zou je niet aanraden om olijfolie te gebruiken, omdat dat een sterke geur heeft, tenzij je dat niet erg vind natuurlijk.)
  • (Siliconen vormpjes of plasticbekertjes)

 Pak de zeep. Het moet een stuk zijn van 100 gram. De meeste zeep is wel 100 gram.


Snij de zeep in stukjes. Zorg dat je een heel scherp mesje hebt, anders kom je er echt niet doorheen. Wat je ook kunt doen is de zeep raspen of 10 seconde in de magnetron leggen. 

Zorg dat de stukjes zeep nog kleiner worden dat dat je hierboven ziet. Anders duurt het smelten straks heel lang. Doe de stukjes zeep in een bakje. (GEEN PLASTIC BAKJE)


Weeg nu 50 gram olie af. Gooi de olie bij de stukjes zeep in het bakje. Roer het even goed door. 

Zet het bakje (Ja, ik weet het. Ik heb een plastic bakje in de magnetron gedaan?! Gelukkig is hij niet gesmolten, haha!) in de magnetron. Zet hem er 10 seconde in en roer hem daarna even heel goed door. Herhaal dit 5 keer. 

Gooi nu in het bakje een geurtje erdoorheen als je dat wilt. Eigenlijk moet het met essentiĆ«le olie, maar waarom zou je geen parfum, bodylotion of douchegel erdoorheen doen? Je gebruikt het allemaal op je huid. Ik heb het met parfum geprobeerd en ik zie geen verschil. Je kunt nu ook kleurstof erdoorheen mengen. dat heb ik niet gedaan omdat ik dacht dat het dan ging afgeven op je huid en in zou trekken.

Weeg nu het suiker af. 

Meng het suiker door de rest van het goedje. 

Nu zou je eigenlijk de scrub in siliconen vormpjes kunnen doen, maar dan gingen die helemaal naar zeep proeven. Ik heb dus gewoon een plasticbekertje door midden geknipt. Je zou de scrub ook in het bakje kunnen laten zitten.

Zet de scrub nu ongeveer een uurtje in de vriezer. Hoe langer, hoe beter de scrub zich hecht. 

Druk de scrub nu uit de bekertjes en je hebt een scrubblokje. Je kunt het zo laten en in een leuke glazen pot opbergen.


De blokjes die uit elkaar gevallen zijn heb ik in een potje gedaan. Je kunt hem gewoon sluiten. Heel makkelijk.

Ik zou je aanraden om de scrub niet langer dan 3 maanden te gebruiken. 

De scrub werkt echt! M'n huid is super zacht en ruikt lekker. Bovendien is het ook nog eens super goedkoop om deze scrub te maken. Waarschijnlijk heb je alles gewoon in huis. Als je een scrub in de winkel koopt is hij vaak duurder dan €10,-. 

TIP: Ook is dit leuk om een keer op een slaapfeestje te maken of tijdens het afspreken met je vriendinnen. 

Ga jij deze scrub ook proberen te maken  Is het gelukt? Mail gerust het eindresultaat naar missnagellak@gmail.com!

You Might Also Like

0 Comments