fimo

Fimo

7/16/2013

Als je niet zo goed bent in nail arten heb je een paar opties: 1. Je kunt je nagels stempelen; 2. Je kunt stickers gebruiken; 3 Je nail art niet; 4 Je laat je nagels doen bij een nagelstyliste of... Je gebruikt fimo! Vandaag leg ik uit wat fimo is, hoe je het moet gebruiken en laat ik een paar nail arts zien waarin ik fimo gebruik.

Wat is fimo?

Fimocanes zijn staafjes kei in verschillende kleuren en vormen. Je kunt het kopen in staafjes of schijfjes. Vaak zijn de staafjes te koop vanaf 50, je moet het dus vaak in grote aantallen kopen. 


Hoe gebruik je fimo?

Zoals het net al zei kan je fimo kopen in staafjes. Als je ze in staafjes koopt krijg je er vaak een speciaal mesje bij. Daarmee moet je de fimo in plakjes snijden. Als er geen speciaal mesje bij zit kan je de fimo ook gewoon met een ander scherp mes snijden. 


Je moet zorgen dat je een heel dun plakje van het staafje af snijdt. Ik snij mijn fimo altijd op een snijplankje. Het mesje dat ik erbij kreeg is echt super scherp dat je - als je bijvoorbeeld op een tafel snijdt - zo een snee in je tafel maakt. Ook moet je je vingers van onder het mesje halen als je snijdt. Toen ik voor het eerst ging sneed in meteen in m'n vingers. Het doet niet echt pijn, maar het blijft maar bloeden. Voorzichtig zijn dus!

Nail arts met fimo

Om een idee te krijgen hoe fimo er nou uit ziet, maakte ik 2 nail arts met fimo voor jullie. Ik gebruikte voor m'n nail arts alleen maar bloemetjes. Dat zijn mijn favoriete fimocanes. 

Als eerste lakte ik m'n nagels wit voor een frisse ondergrond. Op dit moment is wit mijn favoriete nagellak kleur. 

Nail art 1

Ik sneed allemaal bloemetjes en plakte ze met blanke nagellak allemaal op m'n nagel. Om de bloemetjes vast te plakken kan je ook nepnagellijm gebruiken of speciale fimo lijm. Zoals je ziet gaat je nagel met al die bloemetjes erg uitsteken. Zelf vind ik dat niks. Je zou denken dat de bloemetjes er over een uurtje alweer afgevallen zijn, maar dat valt super mee! Deze nail art blijft ongeveer 3 dagen zitten.

Nail art 2

Deze nail art vind ik beter. Ik plakte op m'n nagel in het hoekje 1 bloemetje. Deze nail art blijft heel subtiel. Ook dit steekt natuurlijk weer een beetje uit, maar minder dan bij deze vorige nail art. 


Ik heb mijn fimo op eBay.com gekocht. Ik kocht 100 staafjes voor maar omgerekend €4! Echt heel goedkoop.

Conclusie

Waarschijnlijk staat fimo beter bij acrylnagels waar je het fimo gewoon in kan drukken. Het steekt dan minder uit en het blijft langer zitten. Het idee vind ik wel leuk, maar ik nail art liever uit de losse hand. 

Wat vind jij van fimo? Zou jij het kopen? 

You Might Also Like

1 Comments