DIY

Home-manicure

8/10/2013

Soms ben je echt toe aan een momentje voor jezelf. Ik vind het dan leuk om m'n nagels te lakken, te bloggen of m'n nagels een manicure te geven. Vandaag vertel ik hoe ik mijn nagels een manicure geef. 


Heb je nog nagellak op je nagels zitten? Haal het eraf met nagellak remover. Hierna kan je beginnen!

Ik begin altijd met het vijlen (en eventueel knippen) van m'n nagels. Voor het vijlen gebruik ik meestal de glasvijl van de HEMA. Als ik grovere stukken moet vijlen gebruik ik een diamantvijl. 

Nu ga ik het vuil onder m'n nagels vandaan halen met de nagelborstel (links onderin de foto). 

Deze stap doe ik 1 keer in de twee maanden:
Vul een bakje met lauw water en doe er een scheut citroensap bij. Leg je ene hand er 10 minuten in. Haal hem er vervolgens uit en laat het mengsel goed intrekken. Doe hetzelfde met je andere hand.


We gaan nu verder met deze potjes en flesjes!

Breng nu de Trind Nail Balsem aan. Laat het 2 minuten intrekken en wrijf het daarna uit. Ik vertel er verder nog niet zoveel over omdat ik nog druk bezig ben de Trind verzorgingsspullen te testen. De review komt er binnenkort aan!

Breng nu 1 laagje van een nagelversterker aan. Dit hoef je niet te doen. Als je nagels super strek zijn is deze stap onnodig. Je mag nagel verharder ook maximaal 1 keer in de 2 weken gebruiken, omdat anders je nagel uitdroogt. 

Als de verharder goed droog is kun je je handen even insmeren met handcrème  Ik gebruik de handcrème van Herôme omdat hij je handen super zacht houdt.

Vaak laat ik het hierbij, maar je kunt natuurlijk ook een top coat op je nagels aanbrengen voor een mooie glans, een french manicure maken of je nagels in een vrolijk kleurtje lakken.


Geef jij je nagels wel eens een manicure?

You Might Also Like

1 Comments