Handen & Nagels

How-to: Save your nail!

9/06/2013

"O nee! Moet je nou kijken?! Mijn nagel! Helemaal gespleten en gescheurd! Dit ziet er toch niet uit?! En ik moet binnenkort naar een bruiloft en dan zou ik mijn nagel zo graag weer mooi hebben." Ik denk dat iedereen z'n nagel wel eens breekt of scheurt. Het is natuurlijk balen, maar niet het einde van de wereld, haha! Vandaag geef ik wat tips om dit te voorkomen en als je nagel er eenmaal zo uit ziet om hem weer mooi te maken!

Allereerst ga ik stap voor stap uitleggen wat je moet doen als je je nagel er zo uit ziet:

(Ik heb de foto's zo gemaakt omdat mijn camera niet goed scherp stelde op 1 nagel.) 

Wat je allereerst moet doen is het afgebroken, gespleten of gescheurde stuk eraf knippen. Wat je niet moet doen is het stuk eraf trekken! Dan wordt het alleen nog maar erger. Zoals je hierboven ziet kon ik haast m'n nagel niet korter knippen omdat ik dan tegen m'n nagelbed aan zat. 

Vijl je nagel nu mooi in vorm en vijl eventueel nog wat haakjes weg. Zoals je nu waarschijnlijk nog wel ziet is dat mijn nagel ook gespleten is in m'n nagelbed. Daar kan je voor de rest niks aan doen, behalve polijsten, maar daar moet je mee uitkijken! Polijst niet te vaak, want je nagel wordt er dunner van. 

Hierna kan je je nagel nog verzorgen. Ik denk dat iedereen hier haar eigen producten voor heeft. Ik gebruik Trind - Nail Balsam voor extra, natuurlijke nagelvocht. Nagelvocht zorgt ervoor dat je nagels minder broos worden. Je kunt eventueel nog een verharder aanbrengen. Dat heb ik niet gedaan omdat je nagels daardoor juist weer uitdrogen waardoor ze weer kunnen gaan splijten en scheuren! 

Maar hoe voorkom je nou zo'n gescheurde nagel?:

  • Gebruik een nail balsem die je nagel extra nagelvocht geeft. Zoals ik net al zei splijten en scheuren je nagels minder snel als je nagels genoeg nagelvocht bevatten!
  • Natuurlijk mag je je nagels lakken, maar geef ze ook eens rust! Door te veel gebruik aan nagellak (en nagellak remover!) worden je nagels slap en splijten, scheuren of breken ze dus extra snel. Geef je nagels minimaal 1 week in een maand rust! 
  • Ook nagelverharder droogt je nagels uit! Gebruik nagelverharder niet meer dan 2 keer per maand. 

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben! Hoe zorg jij ervoor dat je nagels niet breken?

You Might Also Like

1 Comments