#TAG

I ❤ blogging tag

9/23/2013

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten vind ik bloggen super leuk. Ik doe het dan ook graag en zou er het liefst mijn fulltime job van maken later. Omdat ik bloggen zo ontzettend leuk vind vul ik vandaag een tag in die helemaal om m'n blog draait. Met vragen zoals: Waarom ben je begonnen met bloggen? en Hoelang doe je ongeveer over een artikel?. Zodra je verder leest krijg je antwoord op al deze vragen.

Ik zag deze tag bij Dian en vond hem erg leuk. Zij noemde mij zelfs in dat artikel en dat vond ik al helemaal leuk! Laat ik maar snel beginnen met het beantwoorden van de vragen.

Waarom ben je begonnen met bloggen? 
In augustus 2012 ben ik een Twitter account gestart die puur draaide om nail art. Ik Tweette elke dag enorm veel nail art inspiratie foto's. Ik was toen nog een van de weinige nail art accounts, daarom groeide m'n volgers aantal erg snel. Na een tijdje ben ik ook meer foto's gaan Tweeten van fashion en beauty. Ik was al een tijdje bezig om op van die sites websites te ontwerpen en daarom leek het mij leuk om een blog te starten waar ik al mijn inspiratie en passie in kwijt kon. Vandaar!


Hoe kom je aan je naam van je blog?
Nagellak is een van mijn favorieten beauty producten. Miss + Nagellak = Miss Nagellak!

Hoeveel bezoekers heb je ongeveer?
Dat verschilt enorm per dag/week/maand! Ik zit nu ongeveer op 1500 bezoekers en 5000 pageviews per maand. Dus ongeveer 60 bezoekers en 200 pageviews per dag.

Wie werken er mee aan je blog?
Eigenlijk doe ik bijna alles alleen. Ik schrijf zelf alle artikelen, ik maak zelf foto's en ik ontwerp zelf mijn layout. Af en toe helpt mijn vader me met ingewikkelde HTML codes en zoals je misschien wel hebt gemerkt, als je m'n blog al wat langer volgt, is dat ik soms een vriendinnen test doe. Daarvoor werkt een van m'n vriendinnen soms mee. Ook heb ik nog niet zo lang een Hair Tutorial opgenomen met Tessa.


Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt met je blog?
Mijn allereerste event! Ik was namelijk uitgenodigd voor de Voque Fashion Night Out 2013! Het was ontzettend leek. Wil je het artikel met een verslag en foto's terug lezen? Klik dan hier. Wil je het filmpje terug zien? Klik dan hier.

Hoeveel comments krijg je gemiddeld per artikel? 
Dat verschilt per dag. Ik zit ongeveer tussen de 2 en 10 comments per dag. Ik vind het altijd heel leuk als ik comments krijg. Het betekent dat mensen je artikel leuk vonden en meedenken over het onderwerp!Werk je samen met bedrijven?
Ja! Dat vind ik super leuk. Ik sta bij een aantal PR bureau's ingeschreven en ik krijg van Trind regelmatig producten opgestuurd zoals nieuwe collecties.

Met welke camera maak je foto's bij artikelen?
Ik maak op dit moment al mijn foto's met de Olympus VG-130 14 megapixel (de roze!). Het is best een goede camera, maar ik denk er toch over om een spiegelreflex camera te gaan kopen. Ze zijn gewoon net wat scherper en hebben net wat meer standen. Heb je tips voor een goede spiegelreflex camera? laat ze even weten bij de comments! Ik denk zelf over de Canon EOS 600D.


Waar haal jij je inspiratie voor artikelen vandaan?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms gewoon echt geen inspiratie heb. Ik schrijf ook al m'n ideeën meteen op! Het is handig om in een schrift al je ideeën op te schrijven en bij te houden welk artikel je op welke dag af moet hebben. Zo gaan mijn ideeën nooit verloren (want als ik iets heb bedacht vergeet ik het nog wel eens). Ook lees ik veel andere blogs. Ik neem natuurlijk nooit ideeën of artikelen helemaal over, maar ik kan er wel veel inspiratie uithalen.

Welke bloggers geven jou inspiratie?
Ik volg niet super veel blogs, maar degene die ik volg vind ik wel super goed! De artikelen van Serena van BeautyLab vind ik altijd zo leuk geschreven! En dat geldt ook voor Teske van teskuh.nl en Vera van veracamilla.nl. Ook de filmpjes van Mascha (beautygloss) vind ik super leuk en haal ik veel inspiratie uit!

Krijg je wel eens negatieve comments?
Ja, natuurlijk! Ik denk dat iedere blogger dat wel eens heeft. Bij mij valt het gelukkig nog wel mee. Misschien dat ik er 3 heb gehad in heel de periode dat ik blog. Ik denk dat grotere blogs er meer last van hebben. Ik negeer ze gewoon. Als je m'n blog niet leuk vindt, lees hem dan niet!


Plaats je iedere dag een nieuwe post?
Ja! Nou ja, ik probeer het. Vanaf juni is het pas 2 dagen voorgekomen dat er geen artikel online is gekomen. Het gaat tot nu toe dus nog goed, ook al heb ik heel veel huiswerk.

Wat voor layout heb je?
Een witte met nagellakflesjes. Helemaal zelf ontworpen. Het kostte aardig wat tijd, maar ik ben er nu wel heel blij mee. De witte achtergrond geeft een fris effect en de roze kleurige nagellakflesjes vind ik er heel leuk bij staan.

Hoelang doe je ongeveer over een artikel?
Dat verschilt per artikel. Zo'n artikel als vandaag doe ik 1 tot 2 uur over, maar er zijn ook genoeg artikelen (zoals een collectie swatchen) waar ik soms wel meer dan 5 uur overdoe. Ik moet sommige producten een week testen voordat ik pas echt goed weet wat ik er van vind. Als je dan 5 producten hebt, ben je al 5 weken bezig met het uitproberen en het testen. Daarna moet je foto's gaan maken. Ook dat kost heel veel tijd. En tot slot moet je nog een artikel gaan schrijven. Ook dat neemt veel tijd in beslag.

Heb je in het echt contact met andere bloggers?
Ja, een vriendin van mij heeft een blog en m'n nichtje ook. Verder eigenlijk niet.En dat waren de vragen. Ik vond het (zoals gewoonlijk) weer erg leuk om de vragen te beantwoorden en ik hoop dat jij het ook leuk vond om dit artikel te lezen! Oja, deze tag mag je natuurlijk weer overnemen voor op je eigen blog/site!

Blog jij ook? Zo ja, vind jij het ook zo leuk? Blog je niet? Vind je het wel leuk om blogs van andere mensen te lezen?

You Might Also Like

2 Comments