Handen & Nagels

HEMA Dip & Clean nail polish remover

10/03/2013

Even geleden schreef ik al een first impression over deze nagellak remover. Het is namelijk niet zo maar een remover! Door je vinger in het potje te steken en rond te draaien zou je nagellak eraf moeten gaan. Daar was ik (als beauty blogger) natuurlijk super benieuwd naar. Als het echt zou werken zou je nooit meer dat getob met vieze, stinkende watjes hebben.

Ik kocht deze van de HEMA, maar je hebt dit soort removers ook van Kruidvat eigen merk en L'Oreal. De prijs van dit potje ligt tussen de andere in. Deze kost €4,50, die van L'Oreal €7,99 en die van het Kruidvat kost €2,49. Alle potjes bevatten 75 ml. Veel minder dan in een normale fles dus!

Hoe werkt deze remover nou eigenlijk? Heel simpel! In het potje zitten sponsjes met in het midden een gat. Daar moet je je vinger indoen en dan een aantal keer ronddraaien. Daardoor zou je nagellak eraf moeten gaan.

Het gat is aardig groot waardoor ook je duim er gemakkelijk in past. Ik weet niet of deze manier van verwijderen ook heel handig is bij het nagellak verwijderen van je teennagels, daarom zou ik ook gewoon nog een normale fles met remover in de kast zetten.

Hier zie je dat ik het aan het proberen ben. Je moet echt een aantal keer goed draaien voordat je nagellak eraf is. Ook moet je goed zoeken naar de remover. Hoe dieper je in het potje gaat, hoe meer nagellak remover je hebt. Zodra je je vinger eruit haalt zit 'ie helemaal onder de remover, wat enorm koud aanvoelt. Zorg dat je je vinger er dus niet super ver in doet, anders is je remover binnen een paar keer gebruiken op!

Zo zien m'n nagels eruit nadat ik m'n nagellak eraf heb gehaald met de HEMA dip & clean. De nagellak er volledig af. Het verwijdert dus even goed als met een wattenschijfje. Doordat de remover alcohol bevat zijn m'n nagels er nagelriemen iets droger geworden. Wat er niet in de nagellak remover zit is aceton. Dat veroorzaakt slappe, droge en lelijke nagels.

Na 1 keer gebruiken ziet de sponsjes er zo uit. Nog niet beschadigd en ik zie ook geen nagellak resten. Waar zou de nagellak gebleven zijn? Zou het oplossen in de remover onderin het potje of zou het gewoon naar de bodem gaan? Daardoor zou de remover toch helemaal vies worden? Ik heb echt geen idee waar de nagellak blijft nadat het van je vinder af is... Normaal zou het aan je watje zitten...

De geur is wel oké. Hij is vrij sterk en ruikt een beetje naar framboos. Zelf vind ik de geur niet super, maar na een keer je handen wassen gaat het wel.

Conclusie: De HEMA Dip & Clean is een ideale manier om je nagellak te verwijderen. Het gaat snel, je hebt geen wattenschijfjes nodig en je kunt op deze manier gemakkelijk nagellak verwijderen, zelfs de meest hardnekkige glitter nagellak. In verhouding tot een normale fles is deze remover wat duurder. Je betaalt €4,50 voor 75 ml en je hebt voor 1 à 2 euro een normale fles remover die 250 ml bevat. Wel is deze manier een stuk makkelijker. De geur is niet top maar kan er wel mee door.

Wat vind jij van dit soort removers? Heb jij er zelf een of ga je er eentje kopen?

You Might Also Like

1 Comments

  1. Ik heb die van het kruidvat! Ik schud eerst met het potje zodat ik niet hoef te zoeken naar de remover! Haha

    BeantwoordenVerwijderen