donut knot

How to: Donut knot

10/24/2013

Afgelopen maandag ben ik naar de Primark geweest. Ik heb daar een aantal leuke spulletjes gekocht, waaronder een donut. Zo'n rond ding waar je zo'n enorme donut knot mee zou moeten kunnen maken. Daar was ik natuurlijk super benieuwd naar! Vandaag laat ik zien of het is gelukt en ik geef wat tips hoe je hem zo mooi mogelijk kunt maken!

De donut die ik kocht heeft een doorsnede van ongeveer 11 centimeter. Hij is dus best wel groot en hij koste maar €2! Daarvoor wilde ik hem natuurlijk heel graag proberen. Ik had namelijk nog nooit eerder een donut knot gemaakt en ik vind het er wel altijd heel gaaf uitzien.

Op internet zocht ik wat filmpjes op van hoe je het moest doen, en ik ging aan de slag. Je moet eerst een (hoge) staart maken, daarna schuif je de donut eromheen en dan duw je je haar plukje voor plukje onder de donut. Op YouTube zag het er geweldig uit, maar in werkelijkheid... Van achter zou je een plukje over moeten houden en die kan je er dan netje nog onderduwen en daarna had je een mooi en strakke donut knot. Maar dat plukje was bij mij geen plukje maar een enorme pluk. Oké, ik weet dat m'n haar enorm dik is, maar het zou toch gewoon moeten kunnen? Ik kreeg die pluk er echt niet netjes onder...

De volgende dag ging ik naar de kapper met die donut onder m'n arm. Ik wilde wel eens weten of het uitmaakte of je dik haar had. Misschien deed ik wel gewoon iets verkeerd! Helaas meldde de kapper dat ik er (zoals ik al dacht) te dik haar voor had. Super jammer natuurlijk!

Toch wilde ik er niet aan geloven en stond ik 10 minuten na de kapper alweer aan m'n haar te frunniken. Er moet toch een manier zijn om zo'n donut knot te maken, ook al heb je hartstikke dik haar! En ja... Na nog een aantal keer proberen was het eindelijk gelukt...

Ik was helemaal blij! Er stoken geen plukjes meer uit aan de achterkant, en stiekem vond ik het wel een gaaf effect hebben, zo'n enorme knot op je hoofd! Van de donut zelf is niks meer te zien! Toch wel een voordeel als je dik haar hebt.

Kijk! Hoe gaaf ziet dit eruit? Het was eigenlijk ook niet super moeilijk om te maken. Wat ik heb gedaan is:

 • Eerst maak ik een hoge staart. Zorg dat hij mooi en strak zit als je de knot wilt die ik heb gemaakt. Als je een iets losser effect wilt kun je hem ook iets losser doen. 
 • Daarna schuif je de donut om je staart. Je doet je hand door de donut, pakt je staart en trekt je staart erdoorheen.
 • Nu verdeel je je haar goed over de donut zodat je haar mooi en gelijk over verdeeld is.
 • Hierna duw je met je vingers je haar onder de donut. Dit doe je van voren naar achter. Soms houd je een plukje over, die draai je om je knot heen.
 • Om je knot mooi te maken, doe je nog een elastiekje om de donut.
 • Nog even een spuitbus haarlak erin spuiten en je bent klaar!


Ik vind het effect erg leuk! Misschien lukt het niet in 1 keer, maar het lukte bij mij ook niet in 1 keer. Ik denk dat ik minimaal 20 keer die donut weer in en uit heb gedaan. Na een tijdje zul je zien dat je er handiger in wordt, dan gaat het vanzelf ook sneller en dan krijg je een mooier resultaat. Gewoon oefenen dus!

Ik ben zeker van plan om deze knot vaker te gaan maken. Het is net even weer iets anders. Mijn tip is wel om dit niet in te doen met sporten. Ik probeerde het namelijk uit (een paar rondjes rennen en een aantal keer springen), maar dan zakt de knot uit en raken er plukjes los. Ik zou hem wel naar school dragen, maar voor een feestje is dit ook een heel leuk idee!

Wat vind jij van deze knot? Heb jij ook zo'n donut? En lukt het bij jou?

You Might Also Like

5 Comments

 1. Die donut kan je ook bij de Action kopen, en dan is ie goedkoper :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nooit een donut gekocht omdat ik dacht dat ik er veel te dik en lang haar voor had, maar nu ik dit artikel gelezen heb ga ik er toch eén halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het staat je heel goed. Leuk dat t toch gelukt is in je dikke en lange haar, Ik heb juist te dun haar er voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het staat je heel goed. Leuk dat t toch gelukt is in je dikke en lange haar, Ik heb juist te dun haar er voor.

  BeantwoordenVerwijderen