Do It Yourself

Matte nagels met glitter

10/13/2013

De laatste tijd draag ik eigenlijk alleen nog maar effen kleurtjes op m'n nagels. Er zijn namelijk heel veel mooie kleurtjes uitgekomen de afgelopen maanden. Neem nou de Trind Autumn collectie en dit lakje van Essie. Ook zijn er heel veel mooie kleurtjes uit vorige collecties die ik allemaal op wil. Daarom heb ik echt al een hele tijd geen nail art meer gemaakt en vind ik het nu eigenlijk niet zo mooi meer... Maar vandaag maak ik een kruising tussen een nail art en een effen lakje. Ik houd m'n nagels graag rustig en ik vind ze nail art daarom helemaal geweldig! Matte nagels + glitter = een perfecte combinatie!


Allereerst lak ik m'n nagels in dit prachtige kleurtje van Essie: Rock the Boat. Ik heb hem al zo vaak opgehad en hij blijft zo mooi. Hij heeft wel 3 laagjes nodig voordat hij helemaal dekkend is, maar daardoor blijft hij wel minstens een week zitten.


Hier bracht ik een laagje van Top Coat Matt van Trind aan. Het is een top coat die je nagellak mat maakt en het werkt echt perfect. Doordat Rock the Boat hele kleine shimmers bevat krijg je een heel gaaf effect!


Als het matte laagje goed gedroogd is breng je wat glitters aan. Zorg dat er heel weinig glitter nagellak aan je kwastje zit, anders krijg je klonten op je matte nageltjes en dan wil je natuurlijk niet. Als je bang met dat je te veel in 1 keer aanbrengt of als je een veel te breed kwastje hebt kun je de glitter nagellak ook aanbrengen met een nail art brush of een dotting tool. 

En als laatste, om de glimmende blanke nagellak die is vermengt met de glitter ook nog mat te maken, breng je nog 1 laagje matte nagellak aan en dan ben je helemaal klaar!

Hierboven zie de lakjes die ik heb gebruikt. De Top Coat Matt van Trind, Essence Nail Art Special Topper 03 Hello Holo en Rock the Boat van Essie.Ik vind het een erg leuke en vooral makkelijke nail art. Ook is hij heel rustig en creƫer je een speciaal effect door mat en glitter te combineren! Het is ook leuk om een andere kleur als ondergrond te nemen. Bijvoorbeeld licht roze, donkerblauw of zwart.

(PS: M'n ring komt van de River Island en klik hier voor het bijhorende artikel!)

Wat vind jij van deze 'nail art'? Draag jij vaker effen kleurtjes op je nagels of nail arts?

You Might Also Like

3 Comments