Merken & Producten

Nagellak merken: Buy or bye?

10/22/2013

Dat Essie mijn lievelingsmerk qua nagellak is, hoef ik jullie niet meer te vertellen. Maar het is best duur en ik kan me voorstellen dat je liever een paar budget lakjes koopt dan 1 duur lakje. Maar welk (budget) merk is nou goed en welke moet je echt nooit kopen? Vandaag geef ik tips over welke nagellak je zou kunnen kopen.

Ik begin met de merken die ik echt fijn vind. Ik zal een paar budget merken noemen maar ook een paar wat duurdere merken.

Essie
Op nummer 1, Essie! Wil je investeren in een goed nagellakje, waar je lang mee kunt doen, waar ze een uitgebreide collectie van hebben, die lang en mooi blijft zitten en wil je een breed kwastje waarmee je in 1 keer je hele nagel mee kunt lakken? Dan raad ik je zeker Essie aan!

  
Catrice
En fijn budget merk vind ik Catrice. Ook van Catrice hebben ze genoeg keuze uit kleurtjes, een fijn breed kwastje en de houdbaarheid is ook vrij lang.


New York Color
Ook NYC is een fijn, maar budget merk. De kwastjes zijn iets dunner dan die van Essie en Catrice, maar toch lakken ze streeploos en fijn.
  

Dior
Het is m'n duurste lakje uit m'n stash maar ook een van m'n fijnste. Hij is vergelijkbaar met Essie, alleen ligt de prijs van Essie lager. Dior heeft ook een heel fijn, dik kwastje. Als je lakt gaat het kwastje helemaal naar de vorm van je nagel staan!


En dan gaan we nu verder met de nagellak die je echt niet moet kopen.

Max van de Action
Tja... Het is denk ik de goedkoopste nagellak die je kunt krijgen, maar ook de slechtste naar mijn mening. Ik vind ze echt niet fijn! Ze zijn (bijna) allemaal heel erg stroperig, ze stinken echt heel erg en ze lakken heel streperig. Ook blijven ze niet lang zitten. Ik koop voortaan nooit meer nagellak bij de Action, ook al is het nog zo goedkoop.


Paris Memories
De flesjes zijn groot, ze zien er mooi uit maar wat is er dan mis aan? Ik zal het vertellen. Ze dekken voor geen meter. Ook al breng je 5 laagjes aan, je nagel blijf je erdoorheen zien. Ook blijven ze niet lang zitten en de kleurtjes vind ik ook niet zo bijzonder.


En dan waren dat de merken die ik wel of niet fijn vind. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad. Na dit artikel te hebben geschreven ben ik er nog steeds van overtuigd dat Essie het allerbeste merk is. Maar ook NYC en Catrice zijn hele fijne budget merken! Daar in tegen vind de nagellak van de Action echt helemaal niks. 


Welke merken vind jij fijn? En welke merken vind jij echt helemaal niks?

You Might Also Like

14 Comments

 1. Handig artikel! Zelf vind ik Catrice ook een heel fijn merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk artikel...er zijn meerdere merken die ik prima vind en ach die van action vielen me voor dat geld ook niet eens tegen; maar topperers zijn wel OPI en Essie. Welke lak van catrice is dat (die los op de foto staat) zo'n mooie shimmer erin!! Wauw...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is inderdaad een heel mooi lakje! Hij heet 420 Dirty Berry :)

   Verwijderen
 3. Ik heb Essie nog nooit gehad, waar kun je die kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben inderdaad ook geen fan van Paris Memories, dacht al dat ik de enige was, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind de lakjes van NYC en paris memories heel fijn maar die van de action stinken echt heel erg

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind de nagellak van essie echt geweldig!! de lakjes van de action zijn inderdaad van hele slechte kwaliteit, maar voor die prijs had ik ook geen fijne nagellak verwacht. Catrice is ook voor mij een favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind de nagellak van essie echt geweldig!! de lakjes van de action zijn inderdaad van hele slechte kwaliteit, maar voor die prijs had ik ook geen fijne nagellak verwacht. Catrice is ook voor mij een favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk artikel! Zelf ben ik echt China Glaze fan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb nu 4 kleurtjes van Paris Memories gekocht en 3 glitter lakjes, met een base coat (ja calcium base coat van Max) en 2 laagjes Paris Memories, laagje sneldrogende topcoat van Esssence (better than gelnails) houdt het 4 dagen, niet verkeerd toch.Moet er wel bij zeggen dat de kleuren die ik heb uitgezocht alle 4 een goede dekking hebben (zwart, zwart glitter, donkerblauw )

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Catrice gebruikte ik idd ook erg vaak, totdat ik het merk YesLove tegen kwam. Daar ben ik nu ook helemaal verliefd op!

  BeantwoordenVerwijderen