...als een baas

Nagels lakken als een baas

10/30/2013

Je nagels heel netjes lakken is best lastig! Je kunt makkelijk uitschieten en dan ziet het er gelijk niet meer mooi uit. Omdat ik al best lang m'n nagels lak heb ik wat ervaring en tips opgedaan. Bijvoorbeeld hoe je makkelijk met je verkeerde hand je nagels kunt lakken en hoe je voorkomt dat je uitschiet. Vandaag deel ik deze tips met jullie.

Goede nagellak
Wat belangrijk is bij je nagels lakken, is dat je goede nagellak hebt. Hij moet bijvoorbeeld niet te stroperig zijn, maar te dun is ook weer niet fijn. Als je hier op let kun je je nagels al een stuk fijner lakken. Nagellak kan stroperig worden als het te oud is. Nagellak kun je ook maar ongeveer 2 jaar gebruiken. 

Fijn kwastje
Let er ook op dat je een fijn kwastje neemt. Zelf vind ik nagellak met een heel breed kwastje erg fijn. Merken zoals Catrice en Essie hebben zo'n fijn en dik kwastje. Maar als je hele dunne nagels hebt vind je misschien een wat dunner kwastje fijner. Je moet dat gewoon even uitvinden. 


Lange nagels
Om je nagels mooi te kunnen lakken is het handig als je je nagels wat langer laat groeien. Dus stop met nagelbijten! Ik vind nagellak op langere nagels ook mooier dan nagellak op afgebeten, korte nagels. Als je nagels snel breken, waardoor ze niet langer groeien is het handig om een verharder te gebruiken. Ook kan het helpen om een weekje geen nagellak te dragen.

Lakken met je verkeerde hand
Ik vind het echt heel lastig! Zelf ben ik rechts, dus met m'n linkerhand lakken vind ik extra moeilijk. Mijn tip is om een nagellak te nemen met een dik kwastje. Zo kun je in 1 streep je nagel lakken en schiet je minder snel uit. Ook is het fijn om met je verkeerde hand op tafel te steunen. Daardoor heb je meer grip en schiet je dus minder snel uit.

Niet te veel nagellak!
Heb je geen dekkende nagellak? Lak je nagels dan met een paar dunnen laagjes. Nooit extra nagellak aan je kwastje doen en denken dat je nagellak zo beter dekt. Je nagellak wordt er alleen maar dik en lelijk van. Bovendien valt je nagellak er zo ook sneller af.


Lak niet tegen je nagelriemen
Om te voorkomen dat je nagellak er snel afgaat moet je niet helemaal tot aan je nagelriemen lakken. Laat daarom een stukje vrij. Ook ziet je nagellak er zo mooier uit en oogt je nagel slanker. 

Verkleurde nagels
Verkleurde nagels nadat je je nagellak eraf hebt gehaald? Dat betekent dat je nagellak in je nagels is getrokken. Om dit te voorkomen moet je een base coat gebruiken. Verkleuring komt vaak voor bij paarse, rode, donkerblauwe maar ook bij zwarte nagellak. Om verkleurde nagels te verhelpen kun je een bakje vullen met lauw/warm water en een scheutje citroensap, laat je nagels daar ongeveer 10 minuutjes in weken en je verkleuring is er als het goed is een beetje uitgetrokken. 

Verzorgen
Om je nagellak mooi te laten lijken is het belangrijk dat je je nagels en je nagelriemen goed verzorgt. Voorkom velletjes rond je nagel, vijl je nagels netjes en verzorg je nagelriemen. Velletjes kun je voorkomen door regelmatig een handcrème te gebruiken. Hierdoor worden je handen minder snel droog. Je nagels op de juiste manier vijlen is ook heel belangrijk. Maak geen zaag bewegingen, maar vijl 1 kant op en door nagelriemolie of crème te gebruik houd je je nagelriemen mooi.


Drogen
Zelf beschadigt m'n nagellak (bijna) altijd. Ik heb gewoon geen geduld om ze te laten drogen. Wist je dat je nagellak pas nar 6 uur is uitgehard?! Om je nagels sneller te laten drogen kun je een nageldroger gebruiken. Wat je ook kunt doen is een bak met ijskoud water vullen waar je nagels in kunnen zonder dat ze elkaar raken. Leg je nagels erin en haal ze er na een paar minuutjes weer uit. Je nagellak is dan droog, maar nog niet uitgehard! Je loopt nog steeds kans op beschadigingen.

Begin bij je pink
Waarom moet je bij je pink beginnen? Heel simpel! Door je pink als eerste te lakken, daarna je ringvinger enz. voorkom je dat je je nagellak uitveegt terwijl je je andere nagels lakt.

En dan waren dit mijn tips. Ook wil ik nog even zeggen dat je echt niet in 1 keer je nagels perfect kunt lakken. De gouden tip: oefenen, oefenen en oefenen! Hoe vaker je je nagels lakt, hoe beter en mooier het gaat. Bij mij gaat het (inmiddels) vanzelf. 

Heb jij misschien nog een tip? En vind jij je nagels lakken moeilijk of gaat het bij jou ook vanzelf?

You Might Also Like

4 Comments