December is de maand van gezelligheid en lekker eten. Gezellig koffiedrinken met een lekker stukje tulband. Wie wil dat nou niet? Vandaag heb ik een diy voor jullie met een recept waarmee je je eigen variatie op de normale tulband kunt bakken! Namelijk met cranberries, appel en abrikozen!
Wat heb je nodig?
Snijdt wat abrikozen in kleine blokjes. Doe ze in een schaaltje en doe er een scheutje amaretto bij. Hier proef je na het bakken niks meer van.
Het is een beetje een slechte foto, maar hier weeg ik 400 boter gram af.
Doe de boter in de mixer en zet hem even op de hoogste stand zodat de boter een geheel wordt.
Nu gaan we verder met de rozijntjes. Ik heb gekozen voor 2 kleuren. Doe er wat in een vergiet en was ze even.
Gooi nu 400 gram suiker bij de boter en mix het even goed door elkaar.
Snijdt een half appeltje in kleine blokjes en gooi het bij de abrikozen in het schaaltje.
Gooi nu 6 eieren bij de boter en de suiker.
Nu is het tijd voor de meel toe te voegen. Doe het hele pak (ja, het is voor 2 cakes, maar we maken een grote tulband) bij het goedje van boter, suiker en ei. Zet de mixer even stil en roer het eerst even goed door met een spatel. Anders gaat het meel super stuiven.
Wanneer het geheel goed geklopt is ziet het eruit als hierboven.
Haal de kom vanonder de mixer en doe de cranberries erbij.
Gooi ook de abrikozen, de appeltjes...
...en de rozijnen erbij!
Omdat de kom nu super vol zit heb ik de rest zelf met de hand geroerd. Met de mixer zou het over de rand gaan! Roer zet zolang totdat je het mengsel van hierboven hebt.
Tijd om het beslag in de tulband vorm te doen. Ik heb gekozen voor een siliconen vorm, omdat je dan je tulband er dan heel gemakkelijk uitkrijgt.
Als je beslag over hebt kun je er nog wat kleine cakjes bij maken.
Wanneer er wat beslag aan de rand is gekomen moet je het er heel goed afhalen met bijvoorbeeld keukenpapier. Als je het laat zitten gaat het namelijk verbranden.
Zet nu je tulband in de oven. Die is als het goed is ondertussen op temperatuur. Zet je kookwekker op 50 minuten en kijk na die 50 minuten hoe lang hij nog nodig heeft. Dat verschilt namelijk per cake.

Het eindresultaat! Ik vind deze variatie op de tulband het heerlijk! De cranberries, abrikozen en de appeltjes geven net een extraatje!
Wat is jouw favoriete gebak met kerst?
Wat heb je nodig?
- 400 gram roomboter
- 400 gram suiker
- cranberries
- een half appeltje
- rozijnen
- abrikozen
- amaretto
- 6 eieren
- oven
- kom (mixer)
Oké, we gaan beginnen! Verwarm eerst de oven op 160 graden.
Het is een beetje een slechte foto, maar hier weeg ik 400 boter gram af.
Doe de boter in de mixer en zet hem even op de hoogste stand zodat de boter een geheel wordt.
Nu gaan we verder met de rozijntjes. Ik heb gekozen voor 2 kleuren. Doe er wat in een vergiet en was ze even.
Gooi nu 400 gram suiker bij de boter en mix het even goed door elkaar.
Snijdt een half appeltje in kleine blokjes en gooi het bij de abrikozen in het schaaltje.
Gooi nu 6 eieren bij de boter en de suiker.
Nu is het tijd voor de meel toe te voegen. Doe het hele pak (ja, het is voor 2 cakes, maar we maken een grote tulband) bij het goedje van boter, suiker en ei. Zet de mixer even stil en roer het eerst even goed door met een spatel. Anders gaat het meel super stuiven.
Haal de kom vanonder de mixer en doe de cranberries erbij.
Gooi ook de abrikozen, de appeltjes...
...en de rozijnen erbij!
Omdat de kom nu super vol zit heb ik de rest zelf met de hand geroerd. Met de mixer zou het over de rand gaan! Roer zet zolang totdat je het mengsel van hierboven hebt.
Tijd om het beslag in de tulband vorm te doen. Ik heb gekozen voor een siliconen vorm, omdat je dan je tulband er dan heel gemakkelijk uitkrijgt.
Als je beslag over hebt kun je er nog wat kleine cakjes bij maken.
Wanneer er wat beslag aan de rand is gekomen moet je het er heel goed afhalen met bijvoorbeeld keukenpapier. Als je het laat zitten gaat het namelijk verbranden.
Zet nu je tulband in de oven. Die is als het goed is ondertussen op temperatuur. Zet je kookwekker op 50 minuten en kijk na die 50 minuten hoe lang hij nog nodig heeft. Dat verschilt namelijk per cake.
Wat is jouw favoriete gebak met kerst?
3 Comments
Lijkt me erg lekker!!
BeantwoordenVerwijderenZiet er erg lkkr uit!!:) Ik ga het misschien ook wel een keertje proberen!!
BeantwoordenVerwijderenDie foto's van de tulband vind ik er erg sjiek uitzien!! Echt heel mooi gefotografeerd!!;)
BeantwoordenVerwijderen