Douche- & Badproducten

Treacle Moon showergels

12/07/2013

Ik vind showergels erg fijne producten. Ze hebben vaak een erg lekkere geur die zich door je hele badkamer verspreidt. Ook vind ik het leuk om nieuwe merken te ontdekken. Er is namelijk een nieuw merk showergel! Treacle Moon. Vandaag test ik 2 exemplaren. Ik ben erg benieuwd!

Treacle Moon is een nieuw merk in Nederland. Oorspronkelijk komt het uit Engeland. Ze verkopen niet alleen showergels, maar ook bodybutters, bodyscrubs en handgels. Alle producten kosten €4,95. Dat is best goedkoop, want in 1 fles showergel zit namelijk een halve liter!

Toen ik het pakketje uitpakte zag ik 2 hele leuke, maar bekende flessen liggen. Ik vond de flessen enorm veel lijken op Philosopy en ook wel een beetje op I Love cosmetics. Ondanks dat de flessen misschien een beetje zijn nageaapt vind ik ze er wel heel mooi uitzien!

Op de flessen staat heel groot de naam van de geur. Het ziet er erg leuk uit. Ook zijn de flessen doorzichtig waardoor je de kleur van de gel kunt zien. Verder heeft de fles een normale dop met een klein gaatje waardoor je je aantal gel makkelijk kunt doseren. Treacle Moon wordt trouwens niet op dieren getest.

Oké, tijd voor de eerste indruk van de geuren. Ik opende als eerste Her mango thoughts. Er kwam mij meteen een hele romige, zoete geur tegemoet. Heerlijk! One ginger morning ruikt ook erg lekker. Hij ruikt naar citroen en in de verte ruik je wel wat gember, zoals de naam al zegt.


Op de verpakking van elke fles een ander 'verhaaltje'. Erg leuke tekstjes! Ook staat er op de verpakking van Treacle Moon nog even vermeld dat het alleen voor je huid is en niet om op te eten. Ik wilde net even een slokje nemen. ;)

Her mango thoughts is een heerlijk romige, zoete geur. Hij ruikt heerlijk naar snoepjes. Een ideale showergel voor als je van zoete, lieve, frisse en romige geurtjes houdt.

One ginger morning is in tegenstelling tot Her mango thoughts een hele, lekkere, fijne en frisse geur. Zodra je 'em opent komt je een heerlijke citroen en gember geur tegemoet. Het heeft ook wel iets weg van die citronella kaarsjes.


Nadat je de gel op je natte huid (onder de douche of in bad) hebt aangebracht, gaat het lekker schuimen. Na het afspoelen blijf je de geur nog lichtjes ruiken. Ik vind het niet storend! (De onderste foto is expres niet scherp genomen zodat je de verschillende kleurtjes is het schuim kunt zien.) 


Zoals je kunt zien bevat de showergel SLES. Dat maakt je huid enigszins droog na het aanbrengen. Tja, bijna in alle showergels zit SLES. Ik vind het niet super storend en m'n huid is er niet extreem droog van geworden. Wel bevat deze gel parfum, parabenen en DEA. DEA is best agressief, de parfum vind ik niet super erg en dat geldt ook voor de parabenen. In een douchegel zijn parabenen minder erg dan in een product voor je gezicht, vind ik.


Deze gels zijn bij de 150 grotere filialen van de Albert Hein te koop. Ideaal toch? Even boodschappen doen en je kunt meteen een paar flessen inslaan. Ik vind ze namelijk erg lekker! Ook zijn de flessen lekker groot en ruiken ze onwijs lekker.

Natuurlijk zijn er nog meer geuren te koop. Hieronder even een overzichtje:

  • The raspberry kiss
  • That vanilla moment
  • Those lemonade days
  • Warm cinnamon nights
  • Her lavender story
  • My coconut island
  • Iced strawberry dream

Mij lijken The raspberry kiss en That vanilla kiss ook erg lekker! Ik ben erg te spreken over deze douchegels. Ze kosten dus €4,95 en bevatten 500 ml.

Hoe lijken deze showergels jou? Heb jij er misschien al een paar?

You Might Also Like

2 Comments