Handen & Nagels

7X Gewoontes die slecht voor je nagels zijn

6/03/2015

Heb jij last van nagels die snel scheuren of breken? Wanneer je eindelijk een beetje nagel hebt, scheurt deze meteen weer af. Je hebt je nagels netjes gelakt, maar toch ziet het er na 10 minuten niet meer uit? Of, je hoeft met je nagel maar ergens tegenaan te botsen en hij breekt meteen af. Zijn deze dingen herkenbaar? Dan heb jij misschien wel een slechte gewoonte! 

Lees hieronder een aantal slechte gewoontes waardoor jouw nagels niet gezond zouden kunnen zijn.

Schudden met nagellak

Doordat je schudt met je nagellak voordat je hem opbrengt, komt er lucht  in. Hierdoor ontstaan luchtbelletjes in de nagellak die je blijft zien wanneer je je nagels lakt. Dit wil je natuurlijk niet. Rol de nagellak tussen je handen in plaats van dat je ermee schudt. Dat zal helpen!

Nagelbijten

Iedereen weet het. Nagelbijten is zó slecht voor je nagels! Maar waarom doe je het dan? Omdat het stressverlagend is? En wist je dat je door nagelbijten sneller kans loopt op een infectie? Doordat de bacteriën die onder je nagels zitten in aanraking komen met je mond, kun je een infectie oplopen. Daarnaast kan nagelbijten ook zorgen voor splijting van je tanden.

Nagellak van je nagels afkrabbelen

Heel verleidelijk: je nagellak is gechipt en er zit net zo'n randje los. Ik zou het er meteen af willen trekken. Maar eigenlijk is dit heel slecht voor je nagels. Doordat je de nagellak eraf trekt kun je ook een laagje van je nagel meetrekken. Je kunt dus beter een remover gebruiken en daarna je handen gewoon even wassen, zodat de meeste remover van je handen en nagels is. 


Je nagels altijd gelakt hebben

Het liefst heb ik mijn nagels altijd netjes gelakt. Maar wist je dat dit helemaal niet goed is voor je nagels? Je moet je nagels namelijk ook wel eens laten 'ademen'. Dus lak je nagels minstens 1 week in de maand niet. Zo hebben ze even tijd om te rusten. 

Je nagels in de verkeerde richting vijlen

Vijl je nagels altijd in 1 richting, met lange en lichte bewegingen. Dit zorgt namelijk voor minder wrijving en zo is de kans op scheurtjes in je nagel ook kleiner. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik meestal ook zaagbewegingen maak. Oeps.


Aan je nagelriemen plukken

Probeer van je nagelriemen af te blijven! Hoe verleidelijk het ook is om zo'n velletje bij je nagelriemen eraf te trekken, je kunt hem echt beter wegknippen. Plukken aan je nagelriemen kan namelijk zorgen voor infecties.

Slecht eten

Misschien weet je het niet, maar gezond eten doet ook veel goeds voor je nagels! Van voedsel zoals avocado, spinazie, kokosolie en ei groeien je nagels ook sneller. Sterke nagels krijg je van voedsel met veel zink en vitamine E. Van deze voedingsmiddelen krijg je trouwens ook nog eens gezond haar!

En dan waren dit een aantal gewoontes die slecht zijn voor je nagels. Probeer deze gewoontes zo veel mogelijk te vermijden. Je zult zien dat je nagels er gezonder uit gaan zien. Wist je trouwens dat je aan je nagels kan zien hoe gezond je bent?

Hebben jullie zo'n slechte gewoonte? 

You Might Also Like

1 Comments