Persoonlijk

De fotografie tag

6/29/2015

Vandaag vul ik weer eens een tag in. Dit keer de fotografie tag. Ik ben dol op foto's maken. Ik ben altijd opzoek naar nieuwe achtergronden en nieuwe hoeken om dé perfecte foto te maken. Ik wring me in allerlei bochten om een foto precies vanuit de goede hoek te maken. Ik lig op de grond of hang ondersteboven. Tja, ik móet gewoon een goede foto hebben.

Lees hieronder de vragen en mijn antwoorden.


Wat was je eerste eigen camera?
Ik denk dat mijn allereerste camera zo'n wegwerp camera was. Ik kreeg zo'n cameraatje vroeger als we op vakantie gingen. Ik denk dat m'n volgende camera een onderwater camera was. Zo'n gifgroene van de Bart Smit. De foto's boven water waren niet zo mooi, maar voor foto's onder water was 'ie fantastisch! En hé, wie had er op z'n 8e (denk ik) nou al een camera die ook nog onderwater foto's kon maken?! Nu gebruik ik de Canon EOS 600D. 

Waar maak je de meeste foto's van?
Ik denk dat ik de laatste tijd de meeste foto's van producten heb gemaakt. Mijn computer staat vol met foto's van nagellak collecties, lipstciks en mooie oogschaduw doosjes. 


Met welke app bewerk je je smartphone-foto's het liefst?
Ik probeer m'n foto altijd zo goed mogelijk te maken, zodat ik 'em niet meer zo erg hoef te bewerken. Meestal pas ik alleen de helderheid aan. Dit doe ik gewoon in Instagram zelf, voordat ik 'em online zet. 

Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?
Oeeh deze is lastig! Ik maak bijna altijd 'dezelfde foto's'. De foto's zijn eigenlijk allemaal van producten. Natuurlijk vind ik de ene productfoto wel mooier dan de andere, maar ik heb niet een bepaalde favoriet. 

Deze productfoto vind ik zelf erg leuk! Zo tegen de blauwe lucht komt de kleur van de lak mooi uit en het is 'ns een keer een andere soort foto. 

Hoeveel foto's maak je gemiddeld op een dag?
Dit verschilt echt heel erg per dag. De ene dag maak ik gerust 200 foto's, maar er zijn ook dagen waarop ik maar 1 of zelfs geen foto's maak. 

Op welke plek wil je ooit nog foto's maken?
Ik wil op zo veel plekken nog foto's maken! Maar als ik 1 plek zou moeten kiezen, kies ik denk ik tropische plek. In Thailand bijvoorbeeld. Een foto van de zee waarin je de zon ziet verdwijnen. Ge-wel-dig! 

Aan welke fotografietip heb jij het meeste gehad?
Hij is zo voor de hand liggend, maar zo belangrijk. Maak foto's in goed licht. Op een heldere, zonnige dag zijn je foto's zoveel mooier dan wanneer het een regenachtige dag is. Ook zijn foto's bij het raam vaak mooier.  

Hoe deel jij je foto's met de buitenwereld?
Ik deel m'n foto's vooral op m'n blog en op Instagram. Ik ben echt een beetje verslaafd aan Insta. Oepss. 

En dan was dit de fotografie tag. Ik tag iedereen, dus jullie mogen deze tag allemaal overnemen voor op je eigen blog op YouTube kanaal!

Houd jij ook zo van foto's maken? 

You Might Also Like

0 Comments