Verzorging

Dr. van der Hoog Sensational Sea Algae poeder masker

6/16/2015

Vandaag review ik een maskertje voor jullie. Het is een poeder masker van Dr. van der Hoog, genaamd Sensational Sea Algae. Ik breng niet zo heel vaak maskers bij mezelf aan, dus ik ben erg benieuwd!


Dit masker belooft hydraterend en zuiverend te zijn. Het masker schijnt na een tijdje ook hard te worden. De huid wordt hierdoor afgesloten en hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Er zitten 3 ingrediënten in dit masker, namelijk kaolien, parfum en bladderwrack. Koalien is een kleisoort en zorgt voor een diepe reiniging van je huid tot diep in je poriën en verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden. Bladderwrack, oftewel blaaswier, is een algensoort. Deze algensoort brengt je vochtgehalte op peil.

Het eerste wat mij opviel toen ik het zakje opende, was de geur. Niet helemaal mijn ding! De geur kan ik niet helemaal thuisbrengen, maar heeft iets weg van algen, denk ik. Hij ruikt gelukkig niet chemisch. Dat is natuurlijk wel een pluspunt.


Op het zakje stond dat ik de hele inhoud moest mengen met 1 eetlepel gekookt water. Dit deed ik, maar het werd totaal niet vloeibaar. Na 4 eetlepels werd het pas een beetje vloeibaar. De volgende keer meng ik de helft van het zakje met een eetlepel gekookt water. Ik had namelijk nog super veel van het masker over!

Net aangebracht 

Na 15 tot 20 minuten

Na ongeveer 10 minuten was het masker uitgehard, maar nog niet helemaal klaar. De gebruiksaanwijzing gaf aan om het masker 15 tot 20 minuten te laten zitten. Dat deed ik. Langzamerhand begon het masker een beetje te trekken en praten en lachen werd steeds lastiger. Haha! Na ongeveer 15 tot 20 minuten spoelde ik het masker van m'n gezicht met lauw water.

Het masker ging er bij het afspoelen heel makkelijk af. Na een minuutje was het masker volledig verwijderd en voelde m'n gezicht heerlijk zacht aan. M'n huid was niet droog, niet rood en ook niet geïrriteerd. Heel fijn, want ik was bang dat ik niet tegen het masker zou kunnen. M'n huid is namelijk super gevoelig. Gelukkig kreeg ik geen eczeem.

Ik ben erg tevreden over dit maskertje! De geur was het enige wat een beetje tegenviel.

Dit masker is verkrijgbaar bij onder andere de Etos en Kruidvat voor €2,29.

Wat vind jij van Dr. van der Hoog maskers?

You Might Also Like

0 Comments