Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie. Namelijk van macarons met een vulling van lemon curd en frambozen. Ik kan je vertellen, ze zijn echt HEERLIJK! Zoet, maar toch ook fris van de lemon curd. En ze zien er zo schattig uit.
Hannah (mijn zusje) houdt heel erg van bakken. Ze bakt bijna elke week wel iets. Mij leek het leuk om af en toe een receptje te delen. Afgelopen woensdag maakte ze macarons en toen heeft ze foto's gemaakt van alle stappen. Dus welkom bij de eerste 'Bakken met Hannah'! Lees hieronder hoe ze deze heerlijke macarons maakte.
Bereid je alvast voor op héél veel foto's!
Dit recept is voor ongeveer 15 macarons en je bent er in totaal 2 uur en 15 minuten aan kwijt. 1 uur bereidingstijd, 1 uur rusttijd en 15 minuten baktijd.
De ingrediënten en benodigdheden voor ongeveer 15 macarons:
Frambozenpuree:
Haal de meringues uit de vormpjes en leg de helft op z'n kop neer. Dit worden de bodempjes.
De vulling maak je van de lemon curd en de mascarpone. Meng dit door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt.
Verdeel dit mengsel nu over de helft van je meringues.
Doe hierna 3 framboosjes in de lemon curd.
De ingrediënten en benodigdheden voor ongeveer 15 macarons:
Frambozenpuree:
- 100 gram verse frambozen
- 30 gram poedersuiker
Meringue:
- 200 gram poedersuiker
- 5 Ã 6 verse eiwitten
- 200 gram amandelmeel
- 1 eetlepel bloem
- 200 gram kristalsuiker
- Roze kleurstof
Lemon curd vulling:
- 250 gram mascarpone
- 40 gram lemon curd
Afwerking:
- 150 gram frambozen
Benodigdheden:
- Mixer
- Keukenmachine of staafmixer
- Garde
- Suikerthermometer
- 2 bakplaten
- Zeefje
- Steelpannetje
Lees hieronder stap voor stap hoe je de macarons maakt.
Voor de frambozenpuree
Weeg eerst ongeveer 100 gram frambozen af.
Pureer de frambozen met het keukenmachine of met een staafmixer.
Zeef hierna de frambozen. Je moet namelijk de pitjes uit de gepureerde frambozen halen.
Weeg nu 30 gram poedersuiker af. Doe hier 2 eetlepels water bij.
Breng dit mengsel aan de kook, maar laat het niet karameliseren. Kook de siroop 2 minuten op hoog vuur en blijf roeren!
Meng hierna de frambozen puree erdoorheen. Breng het aan de kook en haal het pannetje daarna van het vuur af.
Voor de meringue
Weeg 200 gram poedersuiker af.
Meet ook 80 milliliter water af.
Doe dit bij elkaar en breng het aan de kook op een laag vuurtje. Zet de suikerthermometer ook in het pannetje. Haal het pannetje van het vuur af wanneer de thermometer 110 graden aangeeft.
Meet nu precies 80 gram eiwit af. Om de dooier van het eiwit te scheiden, gebruik ik deze tool van Tupperware, maar je kunt het ook met een lege fles doen! (Zoek eventueel even op internet op hoe dit precies moet.)
Doe het eiwit in de kom en klop het stijf. Wanneer het net stijf is geklopt, moet je stoppen. Zet de mixer op een lage stand. Blijf zachtjes kloppen en voeg langzaam de suikersiroop toe. Blijf net zoalang kloppen totdat het mengsel is afgekoeld. Dit weet je door te voelen aan de kom. Wanneer deze koud is, is het mengsel afgekoeld.
Weeg 200 gram kristalsuiker af.
Meng het kristalsuiker met het amandelmeel en de bloem tot een egale poeder.
Zeef hierna het mengsel zodat er geen klontjes meer in zitten.
Voeg hier de puree en opnieuw 80 gram eiwit (dit is ander eiwit dan datdoor het schuim ging) aan toe en meng het totdat het een mooi egaal mengsel is. Je kunt er eventueel ook nog wat roze kleurstof doorheen doen, zodat je meringue extra roze wordt.
Voeg hierna ook een paar scheppen van het geklopte eiwit toe. Spatel daarna de rest van het eiwit erdoorheen.
Doe dit mengsel in cupcakevormpjes. Vul de vormpjes niet helemaal, maar doe alleen wat op de bodem. Laat ze hierna een uur rusten.
Na een uurtje doe je ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Wanneer ze uit de oven komen zet je de bakplaat op een natte theedoek, zodat het rijzen stopt.
Voor de lemon curd vulling
Nu gaan we de vulling maken.
De vulling maak je van de lemon curd en de mascarpone. Meng dit door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt.
Verdeel dit mengsel nu over de helft van je meringues.
Doe hierna 3 framboosjes in de lemon curd.
Als laatste doe je de bovenkantjes erop en dan zijn je macarons helemaal klaar!
En dan was dit het artikel over deze goddelijke macarons! Als ik jouw was, zou ik ze zeker een keertje maken. Ondanks dat het best veel werk is, zijn ze zeker de moeite waard om een keertje te proberen.
Hoe vind jij deze macarons eruit zien en wil je ze zelf maken?
3 Comments
Wat zien ze er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenZe waren super leuk om te maken!
BeantwoordenVerwijderenWat n gave foto's!! Jeannette
BeantwoordenVerwijderen