Hair

Haar doneren

6/12/2015

Twee weken geleden heeft mijn zusje haar haar gedoneerd. Echt super stoer! Ik hoor het nu steeds vaker dat meisjes hun haren willen doneren. Vooral op school. Zelf zou ik het ook wel willen, alleen dan wordt het heel kort en een 'Beatrix kapsel' zoals ik het zelf noem. Mijn haar is namelijk best wel gekruld en wanneer het kort wordt geknipt krijg ik echt zo'n permanente krul erin. Dat vind ik nou niet echt mooi.

Wanneer je je haar wilt doneren, moet je haar in een vlecht minimaal 20 centimeter zijn. Los moet het haar minimaal 25 centimeter zijn. Over gekleurd haar zeggen verschillende sites wat anders. De ene is blij met gekleurd haar, maar de ander heeft liever niet-bewerkt haar. Grijs haar kan trouwens ook gewoon worden gedoneerd.

Als je je haar gaat doneren, kun je gewoon naar je eigen kapper gaan. Die vlechten het dan en daarna knippen ze het af. De vlecht moet je daarna zelf opsturen.

(Het haar lijkt scheef te zijn, maar dit komt doordat ze haar hoofd iets heeft gedraaid.)

Mijn zusje heeft nu een lange bob. Ze had al erg lang daar, dus er is nu best nog een stuk over. Ik vind het erg leuk! De vlecht die er bij haar is afgeknipt is 29 centimeter. Ver over de minimale lengte dus.


Wanneer jij je haar wilt doneren, zou ik dat proberen voor 1 oktober te doen. Na 1 oktober moet je haar in verband met nieuwe knooptechnieken namelijk minimaal 30 centimeter zijn. Wanneer je haar heel lang is, is dat niet zo'n probleem, maar als jouw maximale haarlengte niet super lang is, is het handig om het nog voor 1 oktober te doen.

Als je nog meer informatie wilt, kun je gewoon even Googlen. Ik ben natuurlijk geen expert op dit gebied. Er zijn verschillende sites waar verdere uitleg staat.

Ik hoop dat ik jullie heb geïnspireerd om ook je haar te doneren of er in ieder geval een keertje over na te denken! Je maakt er andere mensen echt heel blij mee. Daar doe je het toch voor? Ik zou het echt super stoer vinden als je het doet. Laat het even weten (via Twitter of Instagram, maar een mailtje naar missnagellak@gmail.com kan natuurlijk ook) wanneer jij ook je haar doneert. Zou ik super leuk vinden! :)

Wil jij je haar doneren?

You Might Also Like

1 Comments