Food

Healthy bosvruchtenijs

6/07/2015

Met dit zonnige en warme weer heb ik meestal trek in wat kouds. IJs bijvoorbeeld. Daarom nam ik gisteren ijs als ontbijt! Het klinkt misschien raar, maar het is echt super lekker als het warm is. Het recept is super simpel, gezond en ook nog eens heerlijk. Vandaag deel ik hem met jullie.Het ijs bestaat alleen maar uit bevroren fruit. Het is dus super gezond!

Ik gebruikte blauwe bessen, frambozen, aardbeien en bramen, maar je kunt natuurlijk gewoon fruit kiezen naar je eigen smaak. Ik kocht dit fruit allemaal al bevroren, maar je kunt ook eventueel vers fruit kopen en dit dan zelf invriezen. Laat het dan minimaal 4 uur in de vriezer liggen.


Het enige wat je hoeft te doen om het ijs te maken, is het bevroren fruit blenden of mixen. Ik deed dit met een staafmixer. Zorg dat je een goede en sterke staafmixer of blender hebt, want het fruit is echt super hard! Ook sta je wel even te mixen. Ik heb zeker 10 minuten staan mixen voordat ik een egaal mengsel kreeg. Je moet dus even geduld hebben, maar dan heb je ook wat.


Je zou dit ijs kunnen maken als ontbijt, zoals ik deed, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon als nagerecht maken of als snack.

Wanneer je het ijs iets te zuur vindt, kun je er eventueel nog wat honing bij doen. Ook zou je er nog een bevroren banaan doorheen kun mixen voor wat extra vulling.

En dan was dit mijn super snelle, maar hartstikke lekkere receptje voor je eigen healthy bosvruchtenijs.

Gaan jullie dit recept uitproberen?

You Might Also Like

1 Comments