Handen & Nagels

Nail art met balpen?!

6/04/2015

Je zit op school of op je werk en je nagels zijn netjes gelakt. Je moet wat opschrijven en... BAM. Een enorme pennenstreep op je nagellak die er écht niet meer af gaat. Hoe hard je ook boent. Herkenbaar? Door deze situatie begon ik me af te vragen waarom mensen geen nail arts maken met balpen... Het gaat er niet meer af en je kunt er makkelijk tekeningetjes mee maken. Je zou er zelfs hele verhalen mee op je nagels kunnen schrijven...

Mij leek het echt super handig, maar waarom doet niemand het dan? Blijft het misschien niet zitten of gaat het vlekken? Ik moest het gewoon uitproberen. Ik lakte m'n nagels en na 4 dagen waren er duidelijke chips te zien. Tijd om het eraf te halen, maar... Eerst mijn nail art idee uitproberen!


Dit was het resultaat. Het zijn geen prachtige nail arts geworden en m'n nagellak is ook mega gechipt, maar dat maakt even niet uit. Het belangrijkste: de balpen bleef perfect zitten. Na ongeveer 10 seconden kon je het niet meer uitvegen. Ook pakte de pen goed op de nagellak. En het werkt best fijn! De lijntjes zijn misschien niet super recht, maar je kunt ze wel gemakkelijk zetten.


De pennen die gebruikte, zijn van Bic. Gewoon van die normale balpennen die eigenlijk bijna iedereen wel heeft. Een fineliner werkte niet zo goed. Hoe lang ik het ook liet drogen, je kon het er toch heel gemakkelijk afwrijven. Gebruik dus echt een balpen.

Wanneer de balpen niet pakt op je nagels, moet je even met je pen op een papiertje krassen. Zo komt er meer inkt aan de punt en kun je weer verder nail arten.


Ik testte ook nog even of de balpen bleef zitten wanneer je nagels nat zouden worden. Het resultaat? Het bleef gewoon perfect zitten!

Nail arten met balpen gaat dus prima! Ik heb even op Google gezocht, maar ik kon niks vinden over mensen die nail arten met balpen. Best raar eigenlijk, want het gaat echt super makkelijk! Natuurlijk zou je ook gewoon een nail art pen kunnen gebruiken, maar hé! Dan moet je nagellak wat langer drogen en werken met een nail art pen is soms best lastig.

Wat vinden jullie van deze nail art techniek? Gaan jullie 'em uitproberen? 

You Might Also Like

1 Comments