Food

Romige, groene smoothie

6/06/2015

Ik vind het heerlijk om met warm weer een verkoelde smoothie te drinken. Daarom heb ik vandaag een artikel voor jullie over deze heerlijke, romige en gezonde smoothie! Hij zit vol vezels, vitaminen en plantaardige vetten. Dankzij de vezels vult hij goed en daarom is het een ideale smoothie als ontbijt of als lunch. Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon nemen als tussendoortje! 


Voor deze smoothie heb je een aantal ingrediënten nodig:
  • 2 perssinaasappelen 
  • 1 banaan
  • 1 (kleine) avocado
Ook heb je een blender of staafmixer nodig. Anders kun je de ingrediënten natuurlijk niet mixen!


We beginnen eerst met de avocado. Zorg dat je een super rijpe avocado hebt, anders krijg je z'n 'velletje' er niet af. Wanneer je op de avocado drukt en hij voelt super zacht aan, dan 'ie hij rijp. 

Snijdt eerst de avocado door midden en haal dan de delen van elkaar af. Zet hierna je mesje in de pit en trek hem er zo uit. Wanneer je avocado nog niet helemaal rijp is, zal de pit beter vastzitten dan wanneer hij wel rijp is. Als je de pit eruit hebt gehaald, lepel je het vruchtvlees uit de avocado. Doe dit in een kom of in je blender.


Pel ook de banaan en breek hem in stukjes. Doe de stukjes ook in een kom of in je blender.


Als laatste snijdt je de sinaasappelen door midden en pers je ze uit. Dit gooi je bij de avocado en bij de banaan. 

Nu even mixen of blenden...


En klaar! Wanneer je je aan de aangeven hoeveelheid ingrediënten houdt, kun je er 1 groot glas mee vullen. Precies genoeg voor je ontbijtje of je lunch. 

Het rietje dat ik gebruik, is wat dikker dan normale rietjes. Zo kan de dikke massa er goed door heen. Ik kocht deze rietjes bij de Flying Tiger. Ze zijn super leuk en ook handig! Smoothies met fruit kunnen namelijk je tandglazuur aantasten. Door een rietje te gebruiken, komt de smoothie minder langs je tanden en is de kans dat je je glazuur aantast ook minder! Bovendien ziet zo'n rietje er gewoon hartstikke leuk uit op een foto! 


Ik vind deze smoothie echt heerlijk! Super romig en zacht van smaak. Hij vult ook prima. En hij is ook nog eens super gezond! Echt een aanrader wanneer je een gezonde smoothie zoekt. 

Nog even een tip: wanneer je zelf zo'n verse smoothie maakt, kun je 'em het beste meteen opdrinken. Door hem te laten staan, zullen de mineralen en vitamines langzaam afbreken. Dit komt door oxidatie. 

Heb je liever een wat zoetere smoothie? Bekijk dan deze eens! In plaats van de avocado voeg je perzik toe.

 Enjoy your smoothie! 

You Might Also Like

1 Comments