Travel

Travel hacks die je moet weten

6/18/2015

De zomervakantie komt er bijna aan! Voor mij nog 2 weekjes school en dan heerlijk 7 weken van het zonnetje genieten (hopelijk). En veel bloggen natuurlijk! Ook ga ik waarschijnlijk nog op vakantie, alleen ik heb nog geen idee waar naar toe... Weten jullie het al wel? Of blijven jullie lekker thuis? Voor iedereen die wel op vakantie gaat, heb ik een aantal travel hacks die je echt moet weten

Je make-up (poeders) beschermen

Wanneer je met het vliegtuig gaat, moet je natuurlijk een koffer meenemen. Maar helaas wordt er niet zo voorzichtig gedaan met je koffer. Daarom moet je je make-up goed beschermen, tenzij je wilt dat het kapot gaat. Je kunt je make-up in je handbagage doen, maarja... Als jij zo'n iemand bent die het liefst haar hele make-up stash mee wilt nemen, omdat je nu echt nog niet kan beslissen welke producten je allemaal gaat gebruiken, moet er wel wat make-up in je koffer. Om je poeder te beschermen kun je een wattenschijfje tussen je poeder en het dekseltje doen. Zo is de kans minder groot dat je poeder in 1000 stukjes ligt wanneer je je koffer open doet. 


Lekkende flessen

Wel eens meegemaakt? Je hele tas - die helemaal vol zit met je make-up natuurlijk, je schone kleding, 100 paar schoenen, omdat je niet kon kiezen welke je mee moest nemen en nog veel meer extreem belangrijke spullen - onder de shower gel, omdat het dopje was opengegaan tijdens je rit/vlucht naar je bestemming. Er is niks vervelender! Doe daarom altijd je flessen in een plastic zak.

Rondslingerende spullen

Je hebt je wattenstaafjes en je schuifspeldjes gewoon in je mega toilettas gekiept? Niet zo heel handig. Doe ze daarom in een doosje. Een TicTac doosje heeft hiervoor de perfecte maat! Je kunt ook je telefoonoplader en andere kabels in een tasje doen. Zo blijven je spullen een beetje geordend. 

Je nieuwe ketting helemaal in de knoop?!

Jouw nieuwe ketting MOEST natuurlijk mee op vakantie, zodat je daar lekker mee kunt shinen. Doe de helft van je ketting in een rietje, zodat je ketting niet in de knoop kan gaan. Super handig!


Je kleding oprollen

Ik vouw eigenlijk altijd m'n kleding op, maar als je je kleding oprolt, blijft het kreukelvrij én bespaar je zoveel ruimte! Erg handig als je je hele make-up stash mee wilt nemen en de helft van je schoenencollectie. Wanneer je je kleding liever niet oprolt, kun je natuurlijk ook gewoon al je kleding aan doen in het vliegtuig. Dit bespaart ook wat ruimte in je koffer. Haha!

Spullen in elkaar doen

Past je make-up stash en de helft van je schoenencollectie nou nog niet in je koffer? Doe dan wat spulletjes in elkaar. In je schoenen heb je namelijk nog ruimte over voor bijvoorbeeld nog een aantal paar sokken.

Setje kleding

Doe tenminste 1 setje kleding in je handbagage. Je weet maar nooit. Het kan zomaar zijn dat jouw koffer 'er niet meer bij paste' en dus met de volgende vlucht meegaat. Of dat ze jouw koffer 'kwijt zijn'. Dan heb je in ieder geval nog een setje schone kleding totdat je koffer weer terecht is! 

Schoenen opbergen

Je wilt natuurlijk niet dat je kleding helemaal vies wordt van je schoenen. Doe je schoenen daarom in een badmuts die binnenstebuiten zit. Heb je meteen een badmuts bij de hand voor als je je haar tijdens het douchen niet nat wilt maken.

Je eigen kussen

Vind jij het ook niet fris om in zo'n hotelbed te slapen waar al vet veel andere mensen in hebben geslapen? Neem dan je eigen kussen mee! Bij de Ikea koop je een kussen die vacuüm gezogen is al voor een paar euro. Doordat het kussen vacuüm is gezogen, neemt hij helemaal niet veel plek in. Na je reis laat je je kussen gewoon daar achter (in de prullenbak) en heb je weer wat extra ruimte om souvenirs mee te nemen. 

Oplader beschermen

Doe een veer van een pen om je oplader. Zo voorkom je dat je oplader scheurt tussen het gedeelte dat je in je telefoon moet doen en de kabel. Dit is bij mij namelijk al 3x gebeurt. -.-

Koffer als breekbaar labelen?

Ik weet niet of het wel helemaal 'eerlijk' is en of ik het zelf zou doen, maar slim is 'ie in ieder geval. Label je koffer als 'fragile' zodat de mensen op het vliegveld iets voorzichtiger zijn met je koffer! Is gelijk het probleem van kapotte poeders opgelost!

Kleingeld geven aan een dakloze

Dit vind ik zelf de mooiste. Ga je naar een land die een andere munteenheid heeft? En heb je aan het eind van je vakantie nog wat kleingeld over? Geeft dit dan aan een dakloze! Ik vind het echt een super mooi gebaar. Je hebt zelf toch niet zo heel veel meer aan dat geld en misschien kan je er iemand anders wel heel blij meemaken! 

On the last day of your trip to a foreign country, collect all of your loose change and give it to the homeless.

Dan waren dit een aantal van mijn travel hacks. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad. Ik vind ze in ieder geval allemaal hartstikke nuttig.


Wat is jouw ultieme travel hack?

You Might Also Like

4 Comments

  1. Echt onwijs goeie tips! Die met dat watje ga ik gelijk toepassen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super handige tips, ik reis niet zo vaak maar ik ga een paar zeker onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen