Travel

Vakantiebestemming: Andalusië

6/02/2015

De zomervakantie komt er bijna aan! Gaan jullie nog op vakantie of blijven jullie lekker thuis? Als je wel op vakantie wilt, maar nog geen leuke bestemming weet, heb ik misschien wel een leuke tip voor je. Andalusië. Ik ging er vorig jaar naartoe en maakte natuurlijk heel wat foto's die ik nu met jullie deel!

Andalusië ligt in het zuiden van Spanje. Het is er dus meestal lekker weer! Ook ligt het aan de Middellandse Zee. Kortom: een perfecte bestemming voor mensen die houden van zon en strand. Maar ik zou niet alleen naar Andalusië gaan voor het weer en het strand. Je hebt er namelijk ook hele mooie gebouwen en steden die zeker het bezoeken waard zijn.

Alhambra

Het Alhambra, gelegen in Granada, bestaat uit meerdere gebouwen. Het was een paleis, een citadel, een fort en het huis van meerdere mensen. Nu is het een bezienswaardigheid voor toeristen uit heel veel verschillende landen. Het Alhambra ligt op een hoger gelegen plek met uitzicht over de stad Granada. Alle 'muurversieringen' (zie foto's hierboven) zijn met de hand gemaakt! Heel mooi en indrukwekkend. 

Mezquita


In het stadje Córdoba ligt de kathedraal Mezquita. Deze kathedraal heeft ongeveer 800 zuilen en ook staat hij op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het ziet er echt leuk uit met al die wit met rode bogen. Het zijn er ook zó veel!

Sevilla


Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. In deze stad vind je onder andere de Metropol Parasol (eerste foto). Deze parasol is gemaakt van hout. Heel leuk om zoiets moderns tussen allemaal oude gebouwen te zien. Ook vind je in Sevilla de Plaza de Espana (laatste 2 foto's). Dit halvemaanvormige plein is een van de bekendste pleinen van Sevilla. Het plein is omringd door gebouwen en in het midden staat een brug. Ik kreeg een sprookjesachtig gevoel bij dit plein! Erg leuk!

Nerja


Nerja is een erg leuk stadje dat aan de Middellandse Zee ligt. Je vindt hier het Balkon van Europa. Dat is een op een rots gebouwd uitkijkpunt over de Middellandse Zee. Ook kun je in Nerja héérlijke churros eten (zie onderste foto). Zoek naar een 'bakkerij' op een hoekje, vlakbij het Balkon van Europa. Wanneer je het winkeltje inloopt, is achterin een balkonnetje waar je kunt zitten met uitzicht op de zee. Echt de moeite waard!


En dan was dit mijn artikel over Andalusië. Ik kan het je zeker aanraden. Wanneer je er in de zomer heen gaat heb je sowieso lekker weer. Veel mensen denken dat het veel te warm is wanneer je midden in de zomer gaat, maar dat vond ik echt meevallen! Je moet gewoon zoveel mogelijk in de schaduw blijven. Dan is het echt wel uithouden. Ik vond de temperatuur in ieder geval heerlijk.

Ben jij wel eens in Andalusië geweest? 

You Might Also Like

2 Comments