Beauty

Zoeva Bamboo Kwastenset

6/11/2015

Goede make-upkwasten zijn echt een must-have wanneer je je make-up mooi wilt aanbrengen. Bijna alle beautymerken verkopen kwasten, maar er zijn er maar een paar die ook echt goede kwasten verkopen. Waarbij de haren niet uitvallen, die mooi en zacht blijven en kwasten die niet hard worden. Vandaag review ik de 12-delige Bamboo kwastenset van Zoeva. Ik ben benieuwd of deze kwasten aan alle eisen voldoen!

De kwasten van Zoeva bevatten synthetisch haar en zijn dus veganistisch. Dat vind ik erg leuk en fijn! De steeltjes zijn gemaakt van - je raadt het vast wel - bamboe. Ik had gelezen dat deze kwasten ideaal zijn voor mensen met een gevoelige huid. Nou heb ik toevallig een best wel gevoelige huid. Dus ik ben benieuwd of deze kwasten niet prikken...


De kwasten zitten in een brush roll. Je kunt ze dus handig meenemen. Ook zijn de kwasten niet al te groot waardoor je ze handig op reis mee kunt nemen. Deze set is dus ook handig voor op vakantie.

Bufferbrush

Dit is de bufferkwast. Hij is rond en heeft een plat uiteinde. Door de grote hoeveelheid haren is het een stevige kwast. Ik vind dit een hele fijne kwast om m'n vloeibare foundation mee aan te brengen. Hij blend alles mooi in. Hierdoor krijgt de foundation een natuurlijke uitstraling.

Powderbrush

Dit is de poederkwast. Hij bevat heel veel haren, maar is wel minder stevig. Deze kwast is heerlijk zacht en voelt erg fijn aan wanneer je je poeder aanbrengt. Ook deze kwast vind ik dus erg goed.

Blushbrush

Zelf gebruik ik eigenlijk nooit blush en daarom gebruik ik deze kwast voor m'n bronzer. Daarvoor vind ik 'em ook geschikt. Het is een stevige, schuin afgesneden kwast waar je goed je bronzer en/of blush mee aan kunt brengen.

Foundationbrush

De foundation kwast is stevig en afgerond. Ik vind hem niet fijn werken. Ik ben sowieso niet echt fan van foundation kwasten. Ze brengen vaak streperig aan. Geef mij maar een bufferkwast!

Concealerbrush

Deze kwast is om je concealer aan te brengen. Hij is stevig en wederom weer afgerond. Hij werkt gewoon prima, maar ik breng net zo lief m'n concealer aan met m'n vingers. Het is maar wat je fijn vindt!

Shaderbrush

Hierboven zie de grote oogschaduwkwast. Gewoon een prima kwastje met stevige haartjes. Erg fijn om je oogschaduw over je hele ooglid aan te brengen of je highlither op je wenkbrauwbot.

Shaderbrush

Dit is de kleine oogschaduwkwast. Ook deze is weer fijn. Hiermee kun je iets preciezer werken. Deze kwast is ook stevig en afgerond.

Eye blenderbrush

Zoals je op het steeltje kunt zien, staat er dat het een creasebrush is. Volgens mij is dit een foutje. Ik denk dat het steeltje is omgewisseld met het steeltje van de volgende kwast. Volgens mij is dit namelijk de Eye Blendbrush. In ieder geval, deze blendingbrush werkt goed. Heel af en toe prikt hij wel een beetje en soms heb ik het gevoel dat hij alle oogschaduw wegvaagt, maar voor de rest blend hij wel mooi. De haartjes van deze kwast zitten ver uit elkaar, waardoor je goed kunt blenden.

Creasebrush

De creasebrush heeft korte, stijve haartjes. Hij is dus erg stevig. Wanneer je deze kwast gebruikt, is de oogschaduw die je wilt aanbrengen echt super gepigmenteerd. Hij geeft het product dus goed af.

Fanbrush

Deze kwast is volgens mij bedoelt om fall-out onder je ogen weg te halen of héle gepigmenteerde highlither aan te brengen. Ik gebruik hem eerlijk gezegd niet zo vaak. Wel is het een super zachte kwast. De haartjes staan ver uit elkaar in een waaiervorm. Hij is dus super luchtig.

Linerbrush

Deze kwast is heel stevig, de haartjes zijn kort en hij is schuin afgesneden. Ik gebruik deze kwast niet zo vaak voor een lijntje boven m'n oog, maar wel vaak om m'n wenkbrauwen bij te teken. Hiervoor vind ik 'em erg fijn.

Lipbrush

Dit is de laatste kwast uit de set. Het lippenseel. Stevig, kort en afgerond. Gewoon een prima kwastje om je lipstick aan te brengen!

Hieronder zie je nog een close-up van alle kwasten:

Powderbrush - Bufferbrush 

Blushbrush - Foundationbrush - Concealerbrush 

Shaderbrush - Shaderbrush - Eye Blenderbrush - Creasebrush

Fanbrush - Linerbrush - Lipbrush

Het is handig om je kwasten minimaal 1 keer in de maand te wassen. Zo blijven ze zacht en natuurlijk schoon. Wil je je kwasten een keertje wassen? Kijk hier voor het artikel waarin ik uitleg hoe je dat het beste kunt doen.

Het uiterlijk van de kwasten vind ik niet super. De kleur van het hout vind ik niet zo mooi, maar dat de haren een ombre effect hebben, vind ik wel leuk. De set is nu trouwens aangepast. De kwasten hebben nu gouden details en de set bestaat nog maar uit 8 kwasten. Ik neem aan dat de kwasten nog hetzelfde zijn gebleven en dat alleen het uiterlijk is aangepast. De nieuwe set vind ik persoonlijk mooier.

Ik ben erg blij met deze kwasten. Ik vind ze bijna allemaal erg fijn en ze doen wat ze moeten doen. Ze prikken niet en voelen zacht aan. Ook blijven ze zacht. Ik gebruik ze allemaal, op de platte foundationkwast na, omdat ik liever m'n foundation aanbreng met de bufferbrush. Ook vind ik het formaat erg fijn. Ze zijn redelijk klein, maar liggen wel gewoon fijn in je hand. 

De prijs van deze 12-delige set is €32. Dat vind ik zeker niet duur. Dit komt namelijk neer op €2,67 per kwast. Dat is echt niets! Ik bestelde de set op themakeupspot.nl, maar je kunt 'em ook op de site van Zoeva bestellen.

De prijs van de nieuwe set is €65. Hij is dus een stuk duurder, maar wanneer je het omrekent naar de prijs per kwast kom je uit op zo'n €8,13. Dat valt dan wel weer mee. 

En dan was dit mijn review van het Zoeva Bamboo kwastenset. Ik ben erg tevreden en raad 'em je echt aan! Zeker omdat het uiterlijk nu is verbeterd.

Welke kwasten gebruik jij het liefst?

You Might Also Like

1 Comments