Handen & Nagels

Zwarte of witte nagels?

6/19/2015

Ik ben al een jaar lang fan van witte nagels. Ik vind het prachtig en ik draag wit het hele jaar door. Lekker fris en clean. Maar ik weet ook dat er heel veel mensen zijn die witte nagels eruit vinden zien als typex. Dat mag natuurlijk! Zwarte nagels daarentegen vind ik ook leuk, maar dan wel alleen in de winter.


Witte nagels

Zoals ik net al zei: I love witte nagels! Ze passen bij elke outfit en ik vind het gewoon heel mooi staan. Ook lijk je er bruiner door. Van sommige mensen hoor ik dat ze witte nagels bij mij hartstikke leuk vinden, maar bij hunzelf niet vinden staan. Misschien hebben jullie dan wat aan de onderstaande tips.

Kies de juiste kleur wit
Net zoals bij bijvoorbeeld rood en roze, heb je ook heel veel verschillende kleuren wit. Wanneer je een gele ondertoon hebt en iets gekleurd bent, staat bij jou helderwit waarschijnlijk het mooiste. Maar wanneer je van jezelf iets witter bent, staat wit met een vleugje roze je beter.

Vorm van je nagels
Over het algemeen vind ik witte nagellak bij kortere nagels mooier dan bij hele lange nagels. Speel dus ook een beetje met de vorm en de lengte van je nagel.

Werk met laagjes
Witte nagellak zal waarschijnlijk niet in 1 keer dekken. Daarom heb je meerdere laagjes nodig. Zorg dat deze laagjes niet te dik zijn. Dat ziet er vaak slordig uit. Je kunt beter 3 of 4 dunne laagjes aanbrengen dan 1 hele dikke.

Mijn favoriete witte nagellak is Blanc van Essie. Ik heb een gele ondertoon en ik ben meestal iets bruiner, dus daarom kies ik voor een heldere witte kleur. Ik ben ondertussen begonnen aan m'n tweede flesje Blanc. 

Lees hier een uitgebreide review van Blanc.

Essie Blanc - 3 laagjes 

Zwarte nagels

Zwarte nagels vind ik best vet. Meestal komt het wel heel hard over, maar ik vind het in de winter best wel leuk. Ook vind ik het vet om er een matte top coat overheen te dragen. Het krijgt dan echt zo'n punk-achtige look. Wel zul je mij minder zwart dan wit zien dragen. Ik draag gerust het hele jaar witte nagellak, maar zwart beperk ik tot de winter. Lees hieronder nog wat tips voor het dragen van zwarte nagellak en om je zwarte nagels iets minder heftig te laten lijken.

Lak netjes
Uitschieters of vlekjes zie je extra goed bij zwarte nagellak. Dit zal er niet mooi uitzien. Probeer dus zo netjes mogelijk te lakken en lak niet tegen je nagelriemen. Toch uitgeschoten? No worries, dit kun je gewoon weer weghalen met een in nagellak remover doordrenkt wattenstaafje.

Let op de vorm
Zwarte nagellak is al vrij heftig en punk-achtig, maar wanneer je nagels dan ook nog eens super lang zijn, vind ik het wel een beetje té worden. Wanneer de nagels dan ook nog eens in een punt zijn gevijld, gaat het echt veel te ver. Ik vind dat niet mooi. Wanneer je je nagels dus iets subtieler wilt houden, zou ik ze lekker kort knippen en een beetje afgerond vijlen. Zo wordt het een stuk minder heftig. 

Maak een keuze
Ga of voor zwarte teennagels of voor zwarte vingernagels. Zo blijft het een beetje in balans. 

Afbladderen
Laat je zwarte nagellak niet afbladderen! Zwart is een hele donkere kleur en wanneer je nagellak dan afbladdert, zie je dit heel goed. Dit geeft een onverzorgd effect.

Gebruik altijd een base coat
Meestal wil ik een base coat nog wel eens overslaan, maar wanneer je zwarte nagellak draagt is dit echt noodzakelijk! Anders trekt de nagellak zo in je nagels en krijg je hele lelijke en verkleurde nagels.

Varieer
Doe een iets anders! Lak bijvoorbeeld al je nagels zwart, maar lak je ringvingernagel roze of juist wit. Dit geeft een leuk contrast. Ook kun je werken met wat strasssteentjes om je zwarte nagels iets minder heftig te laten lijken. 

Ik heb eigenlijk geen goede zwarte nagellak. Ik heb een keer bij schoenen dit lakje van Ziengs gekregen. Dit is eigenlijk m'n enige zwarte kleur. 

Ziengs Zwart - 2 laagjes

Ik hoop dat ik jullie zo wat tips heb kunnen geven voor het dragen van witte en zwarte nagellak. Als ik moest kiezen tussen wit en zwart ga ik sowieso voor wit. Het is iets subtieler, frisser en het ziet er clean uit. 

Wat kies jij? Zwarte of witte nagels? 

You Might Also Like

2 Comments

  1. Wit! In plaats van zwart kun je ook kiezen voor heel donkerpaars of heel donkerblauw. Dat is net wat minder hard, maar wel heel classy! X J

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wit vind ik mooi maar zwart vind ik ook stoer!

    BeantwoordenVerwijderen