Food

KitKat M&M taart

7/13/2015

Vandaag heb ik een recept voor jullie die je echt meteen wilt uitproberen. Tenzij je niet van chocolade houdt, dan kun je dit artikel beter wegklikken. Het recept is namelijk van een chocolade taart versierd met chocolademousse, KitKat en M&M's. Klinkt goed, toch?

Wat heb je nodig?
Ingrediënten: 
 • 180 gram extra pure chocolade 72%
 • 175 gram witte basterd suiker
 • 200 gram boter
 • 3 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 400 gram chocolademousse 
 • 325 gram KitKat mini (2 zakken)
 • 210 gram crispy M&M's (de blauwe zak)
Keukenspullen en overige:
 • Springvorm met een diameter van ongeveer 18 centimeter
 • Bakpapier
 • Oven
 • Satéprikker
 • Lint
 • Mixer
Oké, we gaan beginnen. Let's go!

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm goed in. Leg ook een bakpapiertje op de bodem. Het invetten en het bakpapier zorgen ervoor dat de taart niet aan de springvorm blijft plakken. Heel handig en belangrijk!

We gaan de chocoalde au bain-marie laten smelten. Vul een pan met een laagje water en zet er een kleiner pannetje in. Zorg dat het kleine pannetje het water raakt. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in het kleine pannetje. Zet het vuur aan waardoor het water gaat koken. De chocolade zal langzaam gaan smelten.

Terwijl de chocolade aan het smelten is, ga je verder met het beslag. Snijdt de boter in kleine stukjes en doe deze in de mixer.

 Doe ook de suiker bij de boter. Laat het mixen totdat het een egaal mengsel wordt.

Gooi 1 voor 1 de eieren erbij. Wacht tot het ene ei is opgenomen en gooi daarna het andere ei er pas doorheen.

Als de choclade is gesmolten, zet je het vuur uit. Laat het nog 5 minuutjes afkoelen. 

 Na 5 minuten kan de chocolade bij het beslag. Spatel de chocoalde er goed doorheen.

Als de chocolade er goed doorheen is gespateld, kan het zelfrijzend bakmeel erbij. Ook dit spatel je er goed doorheen.

Doe het beslag in de bakvorm.

Zet 'em daarna 45 minuten in de oven, maar let wel goed op! Mijn taart was na een half uur al gaar. Prik een satéprikker in de taart. Als het beslag dat aan de satéprikker niet meer vochtig is, is 'ie gaar.

Laat de taart goed afkoelen. Ik heb 'em een dag laten afkoelen. Als je na een uurtje verder zou gaan, zouden de chocolademousse en de KitKat gaan smelten. Doe 'em in een afgesloten doos en laat 'em dus een tijdje staan.

Als de taart volledig is afgekoeld, snijdt je 'em door midden. Dit kan met een groot mes, maar je hebt er ook speciaal mesjes voor. Deze kun je kopen in een winkel waar ze bakspullen verkopen,

Haal nu de bovenkant van de onderkant.

 Bestrijk de onderkant met 200 gram chocolademousse. Leg vervolgens de bovenkant er op z'n kop op, zodat de bovenkant van je taart plat is. Bestrijk deze ook met chocolademousse, maar houdt nog wel iets over.

Nu gaan we de zijkanten bekleden met de KitKat. Bestrijk de achterkant van een KitKat mini met chocolademousse een plak 'em tegen de zijkant. Dit is een lastig klusje, want de KitKat's vallen er snel weer af. Het is handig om dit met z'n tweeën te doen. Als de hele zijkant is bekleed, doe je er een lintje omheen. Dit ziet er leuk uit en zo blijft de KitKat goed zitten.

Als laatste strooi je de M&M's op de taart. En dan ben je helemaal klaar! Bewaar de taart in de koelkast. Anders gaat 'ie smelten. 


Enjoy!

Als ik jouw was, zou ik deze taart zeker een keertje proberen. Hij is echt mega lekker. Wel is 'ie super vullend. Dus ik zou deze taart niet bakken voor 4 personen, maar eerder voor 20. En oja, als je gezond wilt eten, is deze taart misschien ook niet echt handig. Als je 'em namelijk in 12 stukken zou snijden, zou 1 stukje 650 - ZESHONDERDVIJFTIG - calorieën bevatten! Niet echt een gezonde taart dus, maar wel erg lekker. 

En, wil jij deze taart nu uitproberen? :)

You Might Also Like

1 Comments