Overig

Wat te doen bij dit warme weer?!

7/04/2015

Wat is het lekker weer, hé! Of vinden jullie het ook veel te heet, net zoals de rest van Nederland. "Ugh, wat is het warm, hè!" "Van mij mag het echt 20 graden koeler zijn." Uh, nee. Want als het 20 graden kouder zou zijn, zouden we ook weer zeuren. Nederlanders zijn ook nooit tevreden... 

Vandaag de warmste dag OOIT? Ik ben benieuwd! Wat tips nodig om af te koelen? Ik geef er hieronder een paar!

 handen in water

1. Zwemmen
Oké, deze is wel heel simpel, maar het werkt wel. Door te zwemmen, koel je lekker af. Maarja, niet iedereen heeft een zwembad in de tuin. Ik in ieder geval niet! Dus dan moet je weer naar een zwembad fietsen, omkleden en daar krijg je het nog warmer van... Zelf vind ik zwemmen echt verschrikkelijk. Ik zwem dus bijna nooit en daarom is deze tip ook niks voor mij. Snel door naar de volgende.

2. Tripje naar de supermarkt
"Leanne? Wat moet ik in de supermarkt doen als het zó warm is?" Heel simpel. Een uurtje in de koelcel gaan staan. In sommige supermarkten heb je zo'n koelcel waar de melk enzo staat. Daar is het altijd vet koud! Ideaal dus om even af te koelen. Geen zin om te staan in de koelcel? Neem een campingstoel mee.


3. Naar de Noordpool verhuizen
Daar is het altijd lekker koud. En als je liever pinguïns wilt zien, zou ik je aanraden naar de Zuidpool te gaan. Op de Noordpool zitten namelijk geen pinguïns.

4. Verzet je niet tegen de hitte
Je onwijs druk maken over het warme weer? Het heeft echt totaal geen zin. Probeer gewoon rustig te blijven. Als je je gaat opwinden, krijg je het echt alleen maar warmer. Niet zo slim dus.

5. Draagbare ventilator
Maak zelf een ventilator die je dan vervolgens overal mee naar toe neemt. Iemand uit mijn klas kwam eergisteren opeens aanzetten met een mini ventilator op school. Het was echt te grappig. Hij had 'em zelf gemaakt. Vraag me niet hoe, maar als jij ook graag een mini ventilator wilt maken, zou ik zeker even Googlen. Er zijn vast wel DIY's te vinden.


6. IJs eten
Beste excuses ever om non-stop ijsjes te eten! Vooral waterijsjes vind ik erg lekker als het warm is. Ik vind de aardbeienijsjes van Festina erg lekker, maar het is ook leuk en vooral lekker om je eigen ijsjes te maken. Bij de Hema verkopen ze van die houdertjes die je dan kunt vullen met de door jouw gemaakte vulling. Zet ze een tijdje in de vriezer en klaar is je homemade ijsje! Heb je geen vormpjes en heb je geen zin om naar de winkel te gaan? Vul dan gewoon een plastic bekertje en steek er een alternatief stokje in. Een satéprikker is misschien iets te dun, maar je hebt vast wel een ander stokje. En steek er anders gewoon een lepel in.

En dan waren dit een aantal tips om het wat koeler te krijgen tijdens deze heerlijke dagen! De beste tip is toch echt om je er niet te druk over te maken en gewoon lekker te genieten van het zonnetje. En vergeet je alsjeblieft niet in te smeren!

Wat doe jij met dit weer?

You Might Also Like

1 Comments