Food

Ananas perzik waterijsjes

8/09/2015

Hoe leuk is het om je eigen gezonde, maar vooral hele lekkere waterijsjes te maken? Echt een ideale snack voor als het lekker warm is buiten. Waterijsjes zijn heel simpel te maken en je kunt oneindig variëren met de ingrediënten. Vandaag deel ik mijn waterijsjes. Met ananas en perzik. 

Ik koos voor ananas en perzik, omdat ik een tropisch en zoet ijsje wilde creëren. Bovendien leek mij de combinatie ananas en perzik gewoon erg lekker. 

Om de ijsjes te maken heb je ijsvormpjes nodig. Deze kun je kopen bij winkels zoals de Ikea en de Hema. 

Het eerste wat ik deed, was het fruit in stukjes snijden. Je hebt voor 6 ijsjes 2 wilde perzikken en echt maar 1/5 deel van de ananas nodig. Eet de rest dus op of maak er een smoothie van!

Hierna vulde ik de vormpjes met het fruit.

Vervolgens vulde ik de vormpjes af met water. Je kunt er ook voor kiezen om de vormpjes af te vullen met limonade of gepureerd fruit. 

Hierna hoef je alleen de stokjes er nog in te prikken en ze in de vriezer te zetten. Ik heb ze een nachtje in de vriezer laten staan. 

Haal ze uit de vriezer en haal de 'hoesjes' eraf. Dit gaat soms nog best moeilijk. Warm ze dan even op met je handen en daarna zal het 'hoesje' er makkelijk af gaan. 

En dan zijn je ijsjes klaar om opgegeten te worden! Enjoy!
Ik vind ze erg lekker geworden. Het fruit is zacht gebleven. De perzik proeft nu dus naar perziksnoepjes. Echt heel lekker! De volgende keer doe ik waarschijnlijk nog wel wat limonade door het water of pureer ik het fruit, waardoor je niet soms alleen een stuk ijs hebt.

Heb jij wel eens zelf waterijsjes gemaakt?

You Might Also Like

6 Comments

 1. ziet er zo lekker uit !!! ik ga het proberen te maken :3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is super leuk! Dit moet ik onthouden voor tijdens een super warme dag! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ze lijken me heel erg lekker, ga ze zeker proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede tip! Lekker light en ziet er fantastisch uit! Ik ga ze proberen te maken met rood fruit, zoals aarbeien en bessen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waaaah, lekkerrr! Heb echt zoveel zin in een waterijsje nu... :-)

  BeantwoordenVerwijderen