Do It Yourself

DIY | Vaas opvrolijken met washi tape

8/22/2015

Waarschijnlijk heeft 99% van de blog lezende en bloggende mensen minstens 1 rolletje washi tape in thuis. Washi tape is namelijk helemaal hot in dit 'wereldje'. Je kunt er ook zoveel leuke dingen mee doen! Vandaar dat ik er ook maar aan toe moest geven en een paar weken geleden heb ik dan ook maar wat rolletjes gekocht. 13 maar liefst. Ja, misschien een beetje veel, maar ze waren allemaal zo leuk!

Ik kocht alle rolletjes washi tape bij de Hema. Hier hebben ze erg veel keus en bovendien super leuke patroontjes. Ben jij ook opzoek naar washi tape? Dan kun je ook bij de Big Bazaar, Action of Xenos kijken. Daar verkopen ze het ook!

Toen de washi tape rolletjes eenmaal binnen waren, moest ik nog opzoek naar iets leuks wat ik er mee kon doen. Een leuk projectje.  M'n boeken waren nog niet binnen, dus die kon ik niet versieren. Ook maak ik geen planningen op dit moment, dus dat viel ook af.

Na een tijdje brainstormen, besloot ik een vaasje te gaan versieren. Dit had ik al een paar keer voorbij zien komen op internet en het zag er altijd super leuk uit!

Dus ik dronk een Ranja fles leeg, pakte een tangetje en zocht m'n rolletjes washi tape bij elkaar. De fles Ranja heeft een perfect formaat en een mooie vorm. En, hij is van glas. Je kunt natuurlijk iedere fles gebruiken die je wilt. Of je kunt een vaas gebruiken. Dan hoef je 'em alleen nog maar te versieren.

Eerst haalde ik met het tangetje het plastic van de bovenkant van de fles. Ook spoelde ik de fles goed om. Daarna weekte ik het etiket eraf zodat ik een mooie, glazen fles overhield. Ideaal om te gebruiken als vaasje!

Tijd om de vaas te gaan versieren! Dat was nog best lastig. Ik wilde strakke, horizontale strepen maken. Maar dit bleek veel moeilijker te zijn dan ik dacht. Ik heb misschien wel 20 keer een rechte streep proberen te trekken, maar elke keer kwam ik weer scheef uit. Echt niet te doen!

Ik besloot iets anders te gaan doen. Geen verticale strepen meer voor mij. Op internet had ik een keer gezien dat ze vlaggetjes maakte van washi tape. Dit leek mij leuk om om de vaas heen te doen!Ik pakte een lintje en vouwde deze dubbel zodat ik een dun lijntje kreeg. Vervolgens plakte ik washi tape aan de ene kant van het lintje en vouwde ik dit over het lint zodat er ook washi tape zat aan de andere kant van het lintje. (Dit is een hele slechte omschrijving, maar ik hoop dat je snapt wat ik bedoel!) Hierna knipte ik nog een driehoekje uit het vlaggetje voor een leuk effect! Dit herhaalde ik totdat ik genoeg vlaggetjes had om het flesjes rondom te vullen.

Toen het slingertje lang genoeg was, plakte ik 'em vast met een klein stukje plakband, zodat het een rondje werd. Hierna schoof ik de slinger om de fles.

En toen was m'n vaasje klaar!
Ik vind de vaas erg leuk geworden. Net iets vrolijker dan alleen een glazen vaas, maar wel super makkelijk te maken!

Wat heb jij al gemaakt/versierd met washi tape? Of doe jij niet mee aan deze hype?


You Might Also Like

7 Comments

 1. Wat een leuk idee!
  En ja: iedereen die blogt heeft wel washi tape in huis :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe niet mee aan de hype, haha. Heb niet eens washi tape in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg vrolijk! En zo heb je hele leuke unieke vaasjes in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet dat er vrolijk uit! Dit artikeltje ga ik deze week zeker vermelden in m'n reads of the week!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt super leuk dat vaasje zeg!

  BeantwoordenVerwijderen