Verzorging

Paula's Choice skincare-challenge

8/26/2015

Paula's choice vroeg me een tijdje geleden de skincare-challenge aan te gaan. Natuurlijk zei ik 'ja'! Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik kreeg een persoonlijk productpakket opgestuurd om deze uitgebreid te gaan testen. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. Ik gebruikte hiervoor namelijk nooit skincare producten (oepss).

Mijn huidtype
Paula's Choice vroeg me wat mijn huidtype was. Ik heb een zeer gevoelige en droge huid. Ik heb nooit last van acné. Daar ben ik echt heel erg blij mee. Aan mijn huid zie je verder niet zoveel. Hij is redelijk egaal, met af en toe wat rode eczeem plekken. Ik heb wel wat zichtbaar droge plekken. De ergste zit tussen m'n wenkbrauwen. Hier zie je de velletjes heel goed zitten. Ook heb ik een droge plek op m'n kin. Deze is wel iets minder droog, maar ook hier zie je witte velletjes. Verder heb ik nog wat roodheden op m'n wangen.

Ik heb geen before foto's gemaakt, omdat mijn huid er elke dag anders uitziet. De ene dag zit ik vol met eczeemplekken en droge plekken, terwijl er de volgende dag weer niks te zien is aan mijn huid.

Wat is een droge huid?
Ik dacht dus dat een droge huid had te maken met een gebrek aan vocht. Dit hoeft echter niet altijd zo te zijn. Er zit haast geen verschil tussen het vochtgehalte van een droge huid en het vochtgehalte van een vettige huid. Raar hè?


De producten
Hieronder vind je de lijst met producten die ik opgestuurd kreeg. Dit zijn allemaal producten uit de aubergine kleurige lijn, de Paula's Choice Skin Recovery lijn. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige en droge huid.
 • Reiniger: Skin Recovery Softening Cream Cleanser
 • Toner: Skin Recovery Enriched Calming Toner
 • Exfoliant: Resist Daily Smoothing Treatment met 5% AHA
 • Serum: Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum
 • Dagcrème: Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion met SPF30 en Antioxidanten
 • Nachtcrème: Skin Recovery Replenishing Moisturizer met Antioxidanten
 • Masker: Skin Recovery Hydrating Treatment Mask

Omdat ik zelf nooit skincare producten gebruikte, wist ik niet goed in welke volgorde ik ze moest aanbrengen en hoe ik ze moest aanbrengen. Gelukkig zat er in het pakket een foldertje met hoe en wanneer ik de producten moest aanbrengen. Heel handig!

Hoe ik de producten aanbreng:
Eerst maak ik me m'n gezicht nat met warm water. Vervolgens breng ik een kleine hoeveelheid van de cleanser aan op m'n gezicht die ik ook weer goed afspoel. Hierna breng ik de toner aan. Dit doe ik door wat toner op een wattenschijfje te doen en hiermee zachtjes over m'n gezicht te wrijven. Dit spoel ik niet af. Na de toner breng ik eventueel de exfoliant aan. (Dit product moet je opbouwen.) Vervolgens breng ik het serum aan en als laatste de dag- of nachtcrème.

Oké, tijd om de producten stuk voor stuk te bespreken!

Skin Recovery Softening Cream Cleanser

Gebruik: Maak eerst je gezicht nat met warm water. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid cleanser aan op je gezicht en rond je ogen met zachte ronde bewegingen. Spoel de cleanser goed af.

Paula's Choice over Skin Recovery Softening Cream Cleanser:
 • Verwijdert alle sporen van make-up (inclusief oogmake-up)
 • Gemakkelijk af toe spoelen
 • 100% geur- en kleurstofvrij
Deze cleanser heeft een fijne romige textuur. Hij brengt fijn aan en haalt al m'n make-up goed weg. Ook voelt hij mild aan en ook gaat hij er goed en makkelijk af bij het afspoelen.

Inhoud: 237 ml, prijs: €22,90

Skin Recovery Enriched Calming Toner

Gebruik: Breng de toner aan op een wattenschijfje en wrijf hiermee zachtjes over je gezicht. Je hoeft de toner niet af te spoelen.

Paula's Choice over  over Skin Recovery Enriched Calming Toner:
 • Verwijdert de laatste restjes make-up
 • Bevat essentiële lipiden en anti-oxidanten
 • Zeer geschikt voor een droge tot zeer droge huid
 • Kalmerende werkstoffen verzachten rode en gevoelige plekjes op de huid
 • 100% geur- en kleurstof vrij
Wanneer ik met het wattenschijfje over m'n gezicht ging, prikte dit niet. Verder haalde hij heel veel vuil van m'n gezicht. Ik wist soms niet wat ik zag! Soms was heel dat wattenschijfje geel! Heel fascinerend om te zien. Je gezicht wordt blijkbaar echt heel vies en dit heb ik er voordat ik begon met de skincare-challenge nooit afgehaald! Ik heb echt het idee dat deze toner (tonic) al het vuil goed van m'n gezicht afhaalt. 

Inhoud: 190 ml, prijs: €23,90

RESIST Daily Smoothing Treatment met 5% AHA 

Gebruik: Breng een kleine hoeveelheid aan op je gezicht en rond je ogen. Niet afspoelen.

Paula's Choice over RESIST Daily Smoothing Treatment met 5% AHA:
 • Zijdezachte lotion
 • Bevat 5% glycolzuur plus 0,5% salicylzuur
 • Vermindert rimpels
 • Verstevigt de huid
 • Kalmeert de huid met sterke anti-irriterende ingrediënten
 • 100% geur- en kleurstofvrij
Het gebruik van een exfoliant kan je huidconditie verbeteren. Een exfoliant helpt dode huidcellen van je huid te verwijderen, waardoor de gezonde huid aan het oppervlak komt en je er stralender uitziet. Ook worden je dag- en nachtcrème beter opgenomen door de huid. 

Het gebruik van dit product moet je geleidelijk opbouwen. Dit komt omdat het een AHA en BHA product is. Breng 'em eerst 1 a 2 keer per week aan en bouw het gebruik daarna langzaam op. Zodra er roodheid of irritatie optreedt, moet je dit product verminderen. 

Ik begon met 2 keer per week en breng dit product nu om de dag aan. Ik vind het een erg fijn product. Ik was bang dat 'ie (vooral in het begin) erg zou prikken, omdat ik een super gevoelige huid heb. Dit viel gelukkig wel mee. Alleen op de plekken waar wat eczeem zit, prikte het. 

Inhoud: 50 ml, prijs: €34,90

Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum

Gebruik: Breng 's morgens en 's avonds een kleine hoeveelheid serum aan op je gezicht en hals. 

Paula's Choice over Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate Serum
 • Effectief tegen: huidveroudering, bruine vlekjes, eczeem, rode huid, rosacea, rimpels
 • Helpt schade herstellen en stimuleert de collageenproductie
 • Je huid zal heerlijk zijdeachtig aanvoelen, en droge, schilferige huiddelen verdwijnen
 • Speciaal geformuleerd voor gebruik rond de ogen
 • Geweldig als primer onder foundation; helpt bij het egaal aanbrengen van make-up
 • Klinisch bewezen niet irriterend voor de huid
 • 100% geur- en kleurstofvrij
 • Niet op dieren getest
Het serum vind ik echt het apartste, maar misschien ook wel het fijnste product van alle producten die ik heb getest. Het is een oranje achtige, dikke en heldere substantie. Na het aanbrengen voelt m'n huid een beetje vettig aan, maar ook super zacht. 

Inhoud: 30 ml, prijs: €33,90

Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion met SPF30 en Antioxidanten

Gebruik: Breng ruim aan als laatste stap in je ochtend huidverzorgingsroutine voordat je naar buiten gaat. Laat even drogen voordat je je make-up aanbrengt. 

Paula's Choice over Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion met SPF30 en Antioxidanten:
 • Lichte crème
 • Perfecte dagcrème met SPF voor de normale tot zeer droge huid
 • Helpt de natuurlijke huidbarrière herstellen
 • Beschermt en herstelt de huid
 • Voorziet de huid van antioxidanten, huididentieke ceramiden en peptiden
 • Ideaal voor de gevoelige huid of huid met rosacea
 • Hoge bescherming
 • 100% geur- en kleurstofvrij

De dagcrème is een prima crème. Hij is niet te dik, waardoor ie snel intrekt. Ook voelt m'n huid na het aanbrengen van deze crème heel zacht en gevoed aan. 

Inhoud: 60 ml, prijs: €29,90

Skin Recovery Replenishing Moisturizer met Antioxidanten

Gebruik: Breng ruim aan op je gezicht en als als laatste stap in je avondroutine.

Paula's Choice over  Skin Recovery Replenishing Moisturizer met Antioxidanten:
 • Romige crème
 • Hydrateert en verzacht de droge tot zeer droge huid
 • Beschermt de huid langdurig
 • Rijk aan antioxidanten
 • Bevat verzachtende en anti-irriterende werkstoffen
 • Houdt de optimale vochtbalans in stand om zo de gezonde huidfuncties te herstellen
 • Uitermate geschikt voor gebruik bij de oogcontouren
 • 100% geur- en kleurstofvrij
De nachtcrème is een stuk dikker dan de dagcrème. Hij smeert wel goed uit en hij is super voedend. M'n huid voelt echt een stuk minder droog aan na het aanbrengen van deze crème. Echt een hele fijne nachtcrème!

Inhoud: 60 ml, prijs €27,90


Gebruik: Gebruik het masker 1-2 keer per week op een gereinigde huid. Breng een dikke laag aan over gezicht en hals. Laat het masker ten minste 20 minuten of gedurende de nacht inwerken. Goed afspoelen met warm water. 

Paula's Choice over Skin Recovery Hydrating Treatment Mask:
 • Vermindert ontstekingen en huidirritatie
 • Gemakkelijk af te spoelen
 • 100% geur- en kleurstofvrij

Dit masker is iets anders dan ik gewend ben. Het is namelijk een dikke crème die niet heel hard wordt op je gezicht. Wel is 'ie super voedend en voelt m'n huid na het aanbrengen van dit masker heerlijk zacht en gevoed aan. Het resultaat:
Ik heb de producten nu meer dan 3 weken getest en ik ben erg tevreden met het resultaat. Ten eerste is mijn huid veel minder droog. De zichtbaar droge plekken zijn een stuk minder geworden. De droge plek op m'n kin is volledig verdwenen en de zichtbare droge plek tussen m'n wenkbrauwen is een stuk minder geworden. Ook zijn de roodheden op m'n wangen vermindert. Verder voelt m'n huid gewoon heel zacht en soepel aan. 

Ik ben echt super blij dat Paula's Choice me heeft uitgedaagd voor de skincare-challenge! Mijn huid voelt nu zo soepel, zacht en gevoed aan. Echt top!

Alle producten zijn verkrijgbaar op de site van Paula's Choice

Wat voor skincare producten gebruik jij? En zou jij deze skincare-challenge aangaan?


You Might Also Like

5 Comments

 1. Klinkt super zeg! Wel redelijk kostbaar. En hoe roken de producten? Of zijn ze echt helemaal geurloos?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, er zitten mij echt teveel ''chemische'' ingrediënten in. Sinds ik over ben op gegaan op Lush probeer ik dat juist zoveel mogelijk te vermijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De lijn ziet er wel goed uit! Alleen een beetje jammer van de lange ingrediëntenlijst.

  BeantwoordenVerwijderen