Travel

Vakantiekiekjes | Pizza & schnitzel

8/05/2015

Misschien had je al gelezen dat ik net terug ben van een heerlijke vakantie in Noord-Italië. Ik zat in Zuid Tirol, wat ook wel 'het beste van twee werelden' wordt genoemd, omdat je er Oostenrijks en Italiaans kunt eten. Vandaag deel ik wat vakantiekiekjes!

Over Zuid Tirol
Zuid Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en een gebied met veel contrasten. Vroeger hoorde dit gedeelte bij Oostenrijk. Hierdoor wordt er nog veel Duits gesproken. Handig, want de meeste Nederlanders spreken beter Duits dan Italiaans. Ik in ieder geval wel.

Fietsen
Zuid Tirol is ook een plek waar je veel kunt mountainbiken. Er is namelijk 600 km fietsroute. Als je in de vakantie lekker sportief bezig wilt zijn in de natuur, is Zuid Tirol misschien wel iets voor jou.

Zelf ben ik ook wezen mountainbiken. We kozen een route van 22 kilometer. Makkie, zou je denken. Nou, helaas. Het was veel moeilijker dan ik had gedacht. We moesten namelijk een nog al steile berg op fietsen. Echt niet te doen. Ik heb 3/4 gelopen en ben nog niet eens helemaal aan de top gekomen. Echt respect voor de mensen die de bergen daar kunnen op fietsen.

Klik hier voor meer over Zuid-Tirol

Sneeuw
Een van de leukste dingen vond ik dat er nog sneeuw lag. Ik had al op internet gekeken en daar stond je dat je kon zomerskiën! Ik, als wintersport lover, vond dat natuurlijk helemaal geweldig. Helaas kon je alleen maar van 7:00 tot 10:00 skiën, omdat de sneeuw anders echt te slecht werd. Dan zou ik 5:00 m'n bed uit moeten. Het was namelijk ook nog wel een stukje rijden. Ik heb dus helaas niet meer geskied, maar nog wel even in de sneeuw gestaan.

Bloemen


Overal waar je keek, zag je bloemetjes in de meest vrolijke kleuren! Zelf vind ik het altijd erg leuk om bloemetjes op de foto te zetten. Ik heb dan ook (te) veel foto's van bloemen gemaakt.

Eten


Het eten was echt geweldig! Zoals ik eerder al zei, kun je er Italiaans eten, zoals pizza en spaghetti, maar ook Oostenrijks, zoals schnitzel, apfelstrudel en kaiserschmarn!

St. Moritz
St. Moritz is een populair wintersport dorp in Zwitserland. Er gaan vooral rijk mensen naar St. Moritz. Je vindt hier dan ook alleen maar winkels zoals Michel Kors, Valentino, Gucci, maar ook een of andere dure chocolade winkel. Natuurlijk moest ik hier even naar binnen. Ik kreeg er een héél klein stukje chocolade om te proeven. Melkchocolade met cornflakes. Geloof me, het was echt GODDELIJK. Verder ben ik nog even weggezwijmeld bij alle mooie schoenen en tassen.

Wandelen in de bergen


Verder kun je in Zuid Tirol heel goed wandelen in de bergen. Er zijn er daar tenslotte genoeg van! De bergen zijn daar echt heel mooi. Je hebt er veel rotsen en af en toe ook nog wat sneeuw. Oja, en je komt wel eens wat schapen tegen. :)

En dan waren dit een aantal van mijn vakantiekiekjes. Ik raad je Zuid Tirol zeker aan. De natuur is er heel mooi!

Ben jij wel eens in Zuid Tirol geweest?

You Might Also Like

5 Comments

 1. Wauw, echt geweldige foto's! Het ziet er daar erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leukk artikel en ja ik ben ook wel eens in zuid tirol geweest :P haha heel erg leukk daar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een onwijs leuk artikel! Lekker veelzijdig over wat er allemaal te beleven is in Tirol. Love de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's! Ik ga vaak naar tirol in oostenrijk. Heerlijk kaiserschmarn eten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er super leuk uit, wil er zeker een keer naartoe!!

  BeantwoordenVerwijderen