Handen & Nagels

Flesje? Of toch potje?

9/07/2015

Ik - als bezitter van nog al veel nagellak, als nagellak blogger, als degene met een van het eerste nagellak\nail art account op Twitter - hoor het vaak voorbij komen. Nou ja, ik hoor het niet alleen, maar ik lees het ook. Het dilemma waar iedereen al jaren 's nachts wakker van ligt. Nagellak flesje? Of toch nagellak potje? Wat is het nou? Loop jij ook al lang met deze dringende vraag rond? Misschien krijg je vandaag het antwoord wel!

Zelf zeg ik eigenlijk altijd flesje. Ik dacht dat 'het ding' waar de nagellak in wordt gegoten (ja, ik noem het maar even 'het ding', omdat ik nog niet zeker weet of het een flesje of potje is) meer weg had van een flesje dan een potje. Een potje is voor mij niet van glas, maar eerder van steen of keramiek. Dit was volgens mij altijd wel een goede beredenering, maar hoe langer ik erover nadenk, hoe slechter mijn beredenering wordt. Je hebt ook gewoon glazen potjes. Jam potjes bijvoorbeeld.

Ik dacht dus slim te zijn en de woorden 'nagellak flesje' en 'nagellak potje' op te zoeken in het woordenboek. Maar nee, deze staan er natuurlijk niet in. Super dom van mij. Nagellak flesje en nagellak potje bestaan natuurlijk beide uit twee verschillende woorden en die ga je dus nooit in het woordenboek vinden. Je kunt alleen 'nagellak', 'potje' en 'flesje' in het woordenboek vinden. Met deze actie schoot ik dus ook niet echt op.

Ik zocht verder. Er moest toch iets te vinden zijn op het internet of nagellak potjes en nagellak flesjes? Maar helaas, ik kon echt niks vinden. In het Engels zoeken had ook niet echt veel zin, want Engelsen vertalen alles gewoon met 'nail polish'.
.

Misschien is het toch flesje? Omdat er (bijna) altijd vloeibare stoffen in een fles zitten, en vaste stoffen in een pot. Of is dit heel ver gezocht? Ik vind het eigenlijk nog best wel slim. Heb jij ooit iets vloeibaars in een pot zien zitten? En iets vast in een fles? Ja, natuurlijk. Als je zelf water in een pot gaat doen, of bijvoorbeeld stenen in een fles. Maar dit zie je niet vaak, toch?

Conclusie: ik ben er niet heel veel mee opgeschoten. Het kan gewoon allebei. Ik vind mijn theorie over potjes waar vaste stoffen in zitten en flesjes waar vloeibare stoffen inzitten nog wel goed bedacht.

Sorry, dat ik je niet met deze dringende vraag - waar je waarschijnlijk al zóóó lang mee rond loopt. Zo lang, dat je er een hele tijd niet van hebt kunnen slapen - heb kunnen helpen. Het zal voorlopig nog een mysterie zijn of 'nagellak flesje' of 'nagellak potje' beter is. Ikzelf houd het nog maar even op flesje.

(Overmorgen zal er weer een serieuzer artikel online komen, haha!)

Zeg jij potje of flesje? En heb je hier een goede beredenering voor? Ik ben benieuwd! 


You Might Also Like

3 Comments

 1. Haha, leuk artikel! Hier heb ik nog nooit bij stilgestaan als groot nagellak liefhebber! ;-) Nu heb ik er ook weer een dilemma bij hé bedankt ;-)
  Ik zeg trouwens altijd flesje, denk ik. Of uh nagellak potje, soms, nee flesje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik het noem haha nu ik dit lees ga ik twijfelen: p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik zeg altijd flesje, omdat er een soort van "hals" aan zit, wat een potje niet heeft....

  BeantwoordenVerwijderen