Travel

Ik ga naar Berlijn

9/21/2015

Met school ga ik op excursie naar het buitenland. We hadden de keuze uit Berlijn, Barcelona, Praag, Kopenhagen, Londen en Parijs. Zelf wilde ik heel graag naar Barcelona, dus daarom zette ik Barcelona op de eerste plek. Maar helaas. Het werd Berlijn, mijn vijfde keus.
Ondanks dat ik een beetje teleurgesteld was toen ik hoorde dat ik naar Berlijn moest, vind ik het nu toch wel erg leuk. Ik heb het programma nog eens goed doorgenomen en ik ga super veel leuke dingen doen!

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Berlijn de hoofdstad van Duitsland. Wat je waarschijnlijk nog niet wist, is dat Berlijn de op een na grootste stad van de Europese Unie is! De stad telt namelijk meer dan 3 miljoen inwoners. Berlijn is een metropool en is in Europa een van de grootste politieke, wetenschappelijke en culturele centra. Verder is de stad erg groen en vind je er veel kunst.

Gastgezin
Ik slaap dus in een gastgezin, maar ik heb geen idee wat ik ervan moet vinden... Is het juist een leuke ervaring? Of was een hostel beter geweest? Ik denk dat het best leuk word. Ik slaap met 2 tot 4 mensen in het gastgezin, dus dat is wel gezellig.

Er is al een heel programma opgezet en de 3 dagen dat ik in Berlijn ben, zijn dus bomvol gepland. Super leuk natuurlijk, want zo zie je wel veel van de stad. Hieronder zie je een aantal van de dingen die ik ga bekijken/doen!

Festival of lights
Waar ik het meest naar uitkijk, is het Festival of lights. Festival of lights is een van de grootse lichtshows ter wereld! Ieder jaar transformeert Berlijn de bekende gebouwen door middel van licht en projecties. En geloof me, dit ziet er zó gaaf uit!


Fietstocht 
Op de eerste dag gaan we een fietstocht maken door Berlijn. Dit lijkt mij echt heel leuk! De fiets is een leuk vervoermiddel om de stad mee te verkennen. Lekker toeristisch!

East side gallery
Het langste stuk van de Berlijnse muur dat nog in-tact is, is de East side gallery. Over de hele lengte van het stuk (1,3 kilometer) zijn graffiti kunstwerken aangebracht. Hierdoor is de East side gallery het langste openbare kunstwerk ter wereld!


Winkelen: KaDeWe en Kurfürstendamm
Tijdens het keuzeprogramma kunnen we naar het KaDeWe en de Kurfürstendamm. Het KaDeWe (Kaufhaus des Westens) heeft een oppervlakte van 60.000 vierkante meter en is daarmee een van de grootste warenhuizen van Europa. Er worden meer dan 380.000 artikelen verkocht! Deze artikelen zijn vooral van luxe merken.

De Kurfürstendamm is de grootste winkelboulevard van Berlijn. Je hebt hier een uitgebreid winkelaanbod met warenhuizen en diverse modehuizen. 

Sachsenhausen
Ook brengen we tijdens de reis een bezoekje aan het concentratiekamp Sachsenhausen. Dit lijkt mij echt heel indrukwekkend en vooral aangrijpend.

Het concentratiekamp is vernietigd. Daar is nu dus niet veel meer van te zien. Tegenwoordig is het een gedenkplaats met museum om iedereen te laten zien wat er toen is gebeurd.En alle andere bekende gebouwen...
Natuurlijk bekijken we de rest van Berlijn ook nog. De Reichstag, Alexanderplatz, de Berliner Dom, Potsdam, Sony Center en de Fernsehturm staan ook nog op de planning.


En dan was dat het grootste gedeelte van de dingen die ik ga doen en bekijken in Berlijn! Ik heb er super veel zin in en ik zal van mijn ervaringen en foto's na het bezoeken van Berlijn ook nog een artikel maken.

Ben jij wel eens in Berlijn geweest? Zo ja, wat vond jij (minder) leuk?

You Might Also Like

6 Comments

 1. Leuk! Ik ga zeker ook een keer naar Berlijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf! Ik ben net een week terug uit Berlijn met mijn klas (we sliepen in een Hostel). Is een gave ervaring, als je van vintage kleren houdt moet je zeker even langs Humana gaan op Alexanderplatz! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, maar staat zeker op mijn lijstje.. In een gastgezin slapen is leuker als het lijkt! Wij hadden het toen we naar Parijs gingen met school.. Zo'n lief oud vrouwtje.. die ook echt taartjes bakte voor ons! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah Berlijn is heel leuk! De stad trok me eerst ook nooit zo, maar ik ben er afgelopen winter toch geweest en vond het een erg leuke stad! Veel mooie gebouwen en natuurlijk een bijzondere geschiedenis. Dat festival ziet er ook wel heel gaaf uit! Ik heb toen ik met school op reis ging ook wel eens in een gastgezin geslapen, ik vond het prima, je hebt natuurlijk niet zoveel privacy maar op zo'n reis ben je toch de hele dag van alles aan het doen. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nog nooit in Berlijn geweest, maar wil er nu echt super graag naartoe. Ziet er super mooi uit!!! vooral dat festival of lights.

  BeantwoordenVerwijderen