Do It Yourself

Je eigen dotting tool maken

9/19/2015

Bij de meeste nail arts gebruik ik 'em vaak: de dotting tool. Ik vind het echte een ideale tool om een leuke nail art mee te maken! Je kunt er natuurlijk saaie stipjes mee zetten, maar je kunt er zoveel meer mee! Omdat ik weet dat een dotting tool best lastig verkrijgbaar is en omdat het eigenlijk helemaal niet nodig is om een dotting tool te kopen, laat ik vandaag wat manieren zien om je eigen dotting tool te maken!

Wat kun je met een dotting tool?
Zoals ik net al zei is 'ie eigenlijk bedoeld om stipjes mee te zetten. De naam zegt het natuurlijk ook al. Je hebt dotting tools met verschillende grootte bolletjes. Hoe groter het bolletje, hoe groter het stipje is dat je zet. Logisch eigenlijk. 

Maar stipjes zetten is natuurlijk niet het enige wat je kunt doen met een dotting tool...

Hierboven zie je een swirl nail art. Hierbij maakte ik ook gebruik van een dotting tool. 

Ook deze leopard nail art maakte ik met een dotting tool.

Je zelfgemaakte dotting tool
Oké, tijd om jullie de alternatieve opties van de dotting tool te laten zien!

Van links naar rechts: achterkant van een satéprikker, punt van een balpen, botte potloodpunt, speld in een gummetje achterop een potlood gestoken, normale dotting tool. 

Hierboven zie je wat vervangers van de dotting tool. Zelf vind ik de achterkant van een satéprikker een erg goede optie. Goedkoop en je hebt waarschijnlijk altijd wel een satéprikker in huis. Ook de speld in een gummetje achterop een potlood gestoken vind ik een goede optie. Met beiden kun je een mooi rond rondje zetten. 

Tips bij het gebruik van een dotting tool

  1. Zorg ervoor dat je basislak droog is. Als je basis nog nat is, krijg je deukjes en wordt je stipje niet mooi!
  2. Doe een druppel nagellak op een kartonnen bordje of op zilverfolie en dip daar je dotting tool in.
  3. Zorg dat er niet teveel nagellak op je dotting tool zit. Zo krijg je een bubbel die op je nagel ligt. Bovendien valt 'ie er dan ook heel snel af. 
  4. Maak je dotting tool tijdens het gebruiken af en toe even schoon met een keukenpapiertje. Reinig je dotting tool als je klaar bent met je nail art met wat nagellak remover. Maar let op: maak alleen het puntje schoon. Als je de nagellaremover gebruikt waar het ijzer overloopt in het plastic laat de lijm los en valt je dotting tool uit elkaar. 
Wil jij liever een 'echte' dotting tool kopen? Je kunt ze onder andere kopen via eBay. Je hebt er dan een stuk of 50 voor €2. Super goedkoop natuurlijk, maar je hebt wel dat gedoe met dat het uit een ander land moet komen. Wil je er liever eentje in de winkel kopen? Kijk dan eens bij de Hema en in de Kruidvat in het Essence schap. 


En dan waren dit mijn dotting tool tips, ideetjes voor een nail art met een dotting tool en een aantal manieren om je eigen dotting tool te maken!

Gebruik jij regelmatig een dotting tool?

You Might Also Like

2 Comments