Verzorging

Pure Elements lichaams- en massageolie

9/05/2015

Massageolie. Ik heb het nog nooit gebruikt en ik wist eigenlijk niet eens dat het bestond. Ik ben namelijk nog nooit gemasseerd en heb zelf ook nog nooit iemand gemasseerd. Daarom vond ik het super leuk dat ik dit flesje met massageolie opgestuurd kreeg. Het is van het merk Pure Elements en is helemaal natuurlijk. Vandaag review ik deze olie voor jullie.


Over Pure Elements
Pure Elements is een Duits merk. Alle producten worden daar samengesteld en gemaakt en vervolgens verzonden naar Nederland. Alle producten van Pure Elements voldoen aan de strenge richtlijn voor natuurlijke cosmetica van BDIH. BDIH is een vereniging van fabrikanten en distributeurs. De afkorting BDIH staat voor Bond Duitse Industrie voor farmaceutische producten, gezondheids- en reformproductie, voedingssupplementen en persoonlijke huidverzorging. Verder bevatten de producten geen conserveringsstoffen en zijn ze niet op dieren getest.

Ondanks dat de producten geen conserveringsstoffen bevatten, zijn ze toch nog minimaal 2,5 jaar goed als je ze dicht bewaard, en na openen zijn ze nog 12 maanden goed! Dit vind ik nog best wel lang.

Zelf vind ik het altijd super als een product natuurlijk is. Het is zoveel beter voor je huid. Je hebt al die chemische 'troep' echt niet nodig!

Pure Elements Lichaams- en massageolie
De geel gekleurde massageolie zit in een mooi, rond flesje. Verder vind ik het heel leuk dat er een strikje rond het dopje zit. Ziet er toch net weer wat leuker uit!


Hierboven zie je (in het Duits) wat de olie zou moeten doen en zie je de ingrediënten. Ik vind de ingrediëntenlijst er erg goed uitzien. Hieronder bespreek ik wat van de ingrediënten:

Deze massageolie bevat onder andere jojoboaolie. Jojoba is een struik die onder andere groeit in delen van Mexico. De plant wordt gekweekt vanwege de olie die uit de zaden gewonnen wordt. Deze olie voedt de huid en geeft de huid en zacht en niet-vet gevoel.

Ook zit er in deze massageolie amandelolie. Deze olie bevat vetzuren, carbohydraten, proteïne, vitamines A en B en de mineralen calcium, ijzer, magnesium, natrium, kalium, fosfor en zwavel. Het is een verzachtende olie, die vooral geschikt is voor de droge en rijpe huid. Deze olie reguleert namelijk het vochtgehalte en vermindert huidirritaties.

Verder bevat deze massageolie avocado olie. Avocado olie is rijk aan vetzuren en vitaminen. Hij is onder andere geschikt voor de droge huid, omdat 'ie te strakke huid elastischer maakt.

Aan deze olie zijn ook bergkristallen toegevoegd. Bergkristal zou een een helende werking moeten hebben op de huid, omdat bergkristal siliciumdioxide bevat en onze cellen van onze weefsels deze stof ook bevatten.

De geur van de olie vind ik echt geweldig. Zoals je in de ingrediëntenlijst misschien al hebt gezien, bevat hij citroen en dat ruik je ook! Hij heeft een heerlijke, citrusachtige geur. Ik houd ervan! Hij ruikt echt naar citroenlimonade...

Verder maakt de olie mijn huid zacht en voelt m'n huid na gebruik van deze olie gevoed en niet-vettig aan. Ook is de olie erg zuinig in gebruik. Je hebt maar een klein beetje nodig. En m'n huid ruikt na het inmasseren van deze olie natuurlijk lekker fris naar citroen. Echt heerlijk!

Ik ben erg tevreden over deze lichaams- en massageolie. Hij ruikt heerlijk, maakt m'n huid zacht, voedt m'n huid en ik vind het top dat 'ie 100% natuurlijk is!

Deze olie en de andere producten van Pure Elements zijn te koop op de Nederlandse website van Pure Elements.

100 ml Pure Elements Lichaams- en massageolie - €18,90

Ben jij bekend met het merk Pure Elements? En wat vind jij van deze lichaams- en massageolie?

You Might Also Like

0 Comments