Handen & Nagels

Swirl nail art

9/15/2015

Afgelopen zaterdag had ik een feestje met suikerspinnen! Hierop gebaseerd wilde ik graag een nail art maken. Het leek mij leuk om mijn nagels roze of blauw te lakken (de kleuren van de meeste suikerspinnen) en hierop een nail art te maken. De nail art mocht niet te zoet van kleur worden en hij moest vooral lekker simpel blijven.

Na een tijdje brainstormen kwam ik op een leuk idee: een swirl nail art. Ik besloot voor een lichtblauw kleurtje als basis te gaan. Als ik m'n nagels lak zijn ze bijna altijd roze of wit, dus ik vond het leuk om een keer een andere kleur te pakken. 

Wat heb je nodig voor deze nail art?


  • Een basiskleur. Ik gebruikte Maybelline Color Show 651 Cool blue.
  • Een kleur waarmee je de swirl gaat maken. Kies hiervoor een wat goedkopere of oude kleur. Er bestaat namelijk een kans dat er wat basiskleur aan het kwastje van de kleur van de swirl komt. Ik gebruikte daarom een wit en oud lakje van de Etos. 
  • Als laatste heb je iets nodig met een scherp en dun puntje. Ik gebruikte een dotting tool, maar een satéprikker geeft hetzelfde resultaat. 
Tijd om aan de slag te gaan!

Het eerste wat je doet, is je nagel in de basiskleur lakken. Het is handig om een nagellak te kiezen die in 1 keer dekt. Zo kun je snel te werk gaan.


Als de basiskleur nog nat is, zet je met de andere kleur een streep in het midden van je nagel. Zorg ervoor dat er veel nagellak aan je kwastje zit.

Direct nadat je de kleur van de swirl hebt aangebracht, pak je je dotting tool of satéprikker en maak je hiermee een golvende beweging door de kleur van de swirl. Je zult zien dan de basiskleur zich met de andere kleur mengt en dat je zo een heel gaaf effect creëert. 

En dan is je nail art klaar!Ik vind 'em super leuk geworden! Kleurrijk, fris, apart en heel makkelijk om te maken. Bovendien is het ook een super snelle manier. Ik was binnen 5 minuten klaar, maar had toch een hele leuke nail art gecreëerd!

Wat vind jij van deze nail art?

You Might Also Like

2 Comments