Persoonlijk

Wat ik fijn vind aan de herfst

9/29/2015

Het is alweer een tijdje herfst en ik vind het geweldig! Ondanks dat ik toch liever de zomer heb, vanwege de temperatuur en het zonnetje of de winter (omdat ik dan ga skiën en snowboarden) vind ik de herfst ook een mooi seizoen. Vandaag vertel ik waarom.

Ik snap heel goed dat de herfst onder de meeste van ons niet echt geliefd is. De regen is daarvan waarschijnlijk de grootste reden. Zelf heb ik ook echt een hekel aan regen, zeker wanneer ik er doorheen moet fietsen. Maar ondanks de regen, vind ik de herfst een heel mooi seizoen.

Herfstkleuren
Ik vind herfstkleuren echt super mooi. En dan heb ik het vooral over koper en bordeauxrood. Beide zijn het zulke mooie en warme kleuren. I love it! Ook donkergroen en donkerblauw vind ik erg mooi.


Verkleurde bladeren
Als je buiten loopt of fietst en je ziet al die roodkleurige bladeren aan de bomen hangen en op de grond liggen... Super mooi, toch?

Cocooning
Cocooning is afgeleid van het wordt cocoon, wat cocon betekent. Cocooning houdt in dat je thuis een gezellige en veilige plek creëert. Wegkruipen onder een dekentje voor de televisie bijvoorbeeld. Niks is lekkerder om op de bank te gaan liggen met zo'n fluffy deken over je heen als het buiten regent , toch?

Geurkaarsen
Ik vind geurkaarsen echt geweldig. Ze geven me een warm en knus gevoel. Vanille geurkaarsjes zijn m'n favoriet en die ga ik dan ook veel proberen te branden deze herfst.


Herfst inspiratie 
Mijn hoofd zit alweer bomvol ideeën voor artikelen met een herfstthema. "Als ik nou in de herfstvakantie naar het bos ga en daar foto' schiet voot een herfst outfitpost... En dan neem ik meteen wat bladeren, kastanjes, eikeltjes en dennenappels mee voor wat leuke do it yourselfs!"

Foto's maken
En als we het dan toch over het bos hebben... Wat dacht je van al die mooie natuurfoto's die je daar kunt maken. Verkleurde bladeren, dauw, het mooie licht, paddenstoelen...


Pompoenen
Het pompoenseizoen is weer begonnen en dat betekent dat ik weer pompoen kan eten! Ik houd echt van pompoen. Vooral pompoensoep vind ik super!

Winterdekbed
Het liefst slaap ik het hele jaar in een dikke pyjama, onder m'n winterdekbed met daaroverheen een fluffy deken. Maar soms is het daar net iets té warm voor. Omdat de temperatuur nu weer daalt naar een graadje of 15 kan ik weer lekker onder m'n winterdekbed slapen. Heerlijk!
Book, Tea, Sitting by the Fire, yes. Dont care much for chocolate, though.:
Voorpret
Ik ben nu alweer bezig met sinterklaas. De eerste kruidnoten en chocoladeletters zijn alweer op en ik ben stiekem al wat cadeautjes aan verzinnen ... En dan nog niet gesproken over de kerst. Ik vind de kerstdagen echt de leukste feestdagen. De kerstcollecties, de versierde kerstbomen, de lichtjes en de hele sfeer vind ik zo leuk! En ik moet me trouwens echt inhouden om nog geen Mariah Carey te gaan draaien.


Herfstdecoratie
Herfststukken met lampionnetjes en dennentakken, geschilderde dennenappels, zelf spinnenwebben maken van wol en een kastanje en heel veel lichtjes!

En dan waren dit wat dingen die ik echt heerlijk vind aan de herfst. Wist je trouwens dat 'herfst' een ideaal wordt is voor galgje? Haha, dat komt omdat het woord uit 5 medeklinkers bestaat!

Wat vind jij van de herfst?

You Might Also Like

0 Comments