Do It Yourself

DIY | Autumn phone case

10/07/2015

Iets meer dan een half jaar geleden kocht een transparant hoesje voor m'n mobiel. Het leek mij wel mooi. Zo leek het net of er geen hoesje om m'n telefoon heen zat, maar was 'ie wel goed beschermd. Na een tijdje verkleurde het hoesje helaas en daarom ben ik toen overgestapt naar andere. Toen ik aan het nadenken was voor een nieuwe leuke do it yourself kwam ik op het idee om dat oude, verkleurde hoesje te gaan pimpen!

Eerst dacht ik aan nagellak. Leuke stipjes ofzo. Maar dit kon niet, want het hoesje is flexibel en daardoor zou de nagellak gaan scheuren en eraf vallen. Ook dacht ik nog even om wat uit te printen en er achter te plakken, maar dit leek mij ook niet zo heel leuk. Studs erop plakken leek mij ook wel gaaf, maar die had ik niet.

Na een tijdje kwam ik op een leuk ideetje. Een herfstig idee. Ik droog een mooi gekleurd blad, knip die vervolgens op maat en doe die tussen m'n mobiel en het hoesje. 

Heel toevallig: er stond een boeket op de tafel met mooie roodgekleurde bladeren. Hier knipte ik er eentje uit. Oeps... Nou ja, je zag niet dat er eentje miste, dus zo erg was het niet. 

Nadat ik het blad had uitgezocht, moest 'ie gedroogd worden. Dit deed ik door het blad te sandwichen tussen keukenpapier en vervolgens deed ik 'em in het telefoonboek (ja, die hebben wij nog). Ook zette ik er nog even een bloempot op voor wat extra gewicht. 

En dan moet je wachten. Heel lang wachten. Het duurt namelijk een paar dagen voordat het blad gedroogd is...


Toen het blad eindelijk gedroogd was, legde ik 'em in het hoesje en knipte ik 'em op maat. Vervolgens klemde ik 'em tussen m'n mobiel en het hoesje. Ik heb 'em niet vastgelijmd, want als het blad dan lelijk wordt, kun je 'em er makkelijk uithalen.

Omdat ik bang was dat het blad krasjes zou maken op m'n mobiel en misschien wel wat rode vlekjes kon achterlaten, besloot ik uit zo'n doorzichtig mapje een vorm te knippen die precies in het hoesje pasten. Deze deed ik tussen het blad en m'n mobiel. Zo kan m'n mobiel niet beschadigen!

Ik deed het blad in het hoesje, maar was niet tevreden. Véél te saai. Daarom lakte ik het nog even met wat zilveren glitter nagellak. Want glitter maakt natuurlijk alles mooier.


Hierboven zie je het eindresultaat. Ik vind 'em super gaaf! Het blad heeft een beetje een holografische finish gekregen en ziet er heel mysterieus uit. Echt heel gaaf!

Wat vind jij van dit idee? En pimp jij de hoesjes voor je telefoon wel eens?

You Might Also Like

5 Comments

 1. Dít is gaaf zeg! Ik zou er ook graag 1 maken, maar dit soort hoesjes zijn er niet voor mijn smartphone. Balen! Ik vind het namelijk echt heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er super uit die case. Het ziet er leuk uit en is ook nog eens makkelijker mee te nemen dan als je er studs op maakt of iets anders dat uitsteekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend leuk idee! Ziet er heel leuk uit!
  liefs. Jonne

  BeantwoordenVerwijderen