Travel

Festival of Lights Berlijn 2015

10/25/2015

Misschien heb je al gelezen dat ik donderdag 15 oktober naar het Festival of Lights ben geweest in Berlijn. Al 10 jaar lang verandert Berlijn in oktober in een magische wereld vol met licht. Een aantal gebouwen en monumenten worden met speciale lampen verlicht en er worden op deze gebouwen shows met verschillende thema's geprojecteerd. Ik mocht er dit jaar bij zijn! Hoe vet is dat?!

Het Festival of Lights, een concept dat is bedacht en ontwikkeld door Birgit Zander en Agentur Zander, trekt enorm veel toeristen aan. Meer dan twee miljoen mensen hebben het Festival of Lights bezocht. Nou was het wel druk toen ik er was, maar ik vond het echt wel meevallen. Het was niet zo dat elke foto werd verpest doordat er een menigte mensen voor m'n lens stond of dat je niet eens de gebouwen kon bekijken omdat er zoveel mensen op het plein stonden.

De lichtshows beginnen om 19:00 en eindigen om middernacht. Je hebt dus tijd genoeg om alle bekende gebouwen en monumenten op je gemak te bekijken.

Gebouwen zoals de Fernsehturm, de Berliner Dom, de Brandenburger Tor, Hotel de Rome en Hauptbahnhof worden verlicht. Ook zijn er verschillende andere dingen te zien zoals House of cards op Potsdamer Platz


 Berliner Dom + fontein in het park voor de Berliner Dom

Ik begon de avond bij de Berliner Dom. Voor de Berliner Dom is een park dat op dat moment vol stond met mensen die de lichtshow bewonderden. De Berliner Dom vond ik zelf erg mooi. Om de zoveel tijd kwam er een nieuwe projectie. Mijn favoriet was de paarsachtige projectie (eerste foto) en de projectie met de hartjes vond ik ook erg mooi.

De fontein in het park zag er prachtig uit. Doordat het licht vanachter de fontein naar de Dom werd geschenen, werd de fontein ook verlicht wat er magisch uit zag!

Palais am festungsgraben 

Humblodt Universiteit


Juritische Fakultät

Na ongeveer een half uur voor de Berliner Dom te hebben gestaan, liepen we naar een gebouw waar ik de naam niet van weet. Het had iets te maken met justitie. Dit gebouw staat op het plein Bebelplatz waar ook het monument voor de boekenverbranding is.

Dit gebouw was verlicht met gele, roze en blauwe lampen. De lichten waren zo perfect uitgelijnd, dat de pilaren een andere kleur waren dan het gebouw zelf. Het zag er gewoon nep uit!


Brandenburger Tor

Na nog een beetje in de buurt van de Berliner Dom rond te hebben gekeken, vervolgden we onze tour naar de Brandenburger Tor.

We werden voor de Brandenburger Tor afgezet. Op het plein stonden misschien wel duizenden mensen de lichtshow te bewonderen. Op het moment dat wij aankwamen begon er een nieuwe show. Deze show overtrof echt alles! Zo mooi en zo knap in elkaar gezet! Ik heb grote delen van de lichtshows gefilmd en daarmee een kort filmpje in elkaar gezet. Natuurlijk ziet het er op beeld veel minder mooi uit dan in het echt, maar dan weet je een beetje hoe het er aan toe ging.


En dan was dit mijn artikel over het Festival of Lights 2015 in Berlijn. Ik vond het echt geweldig! Zó mooi! Dit jaar was het van 9 tot en met 18 oktober, dus dit jaar kun je het niet meer bekijken. Maar als je de mogelijkheid hebt om volgend jaar te gaan, zou ik het zeker doen!

Volgens mij vindt het Festival of Lights volgend jaar plaats van 30 september tot en met 16 oktober. 

Heb jij het Festival of Lights wel eens gezien? Of zou je er graag een keer naar toe willen?

You Might Also Like

0 Comments