Douche- & Badproducten

Veet In-shower ontharingscrème

10/09/2015

Ontharen. Om eerlijk te zijn vind ik dit nu (in de herfst en de winter) een beetje onzin. Ik loop toch de hele dag in een lange broek. Waarom zou ik m'n benen dan ontharen? Niemand die ze ziet, toch? Alleen tijdens het sporten heb ik vrijwel altijd een korte broek aan. Veel meiden willen dan gladde benen, maar mij maakt het eigenlijk vrij weinig uit. De haartjes zijn niet heel donker en ik heb gewoon niet zoveel zin om regelmatig m'n benen te ontharen.

Van Veet kreeg ik deze ontharingscrème voor onder de douche opgestuurd. Ik moest er dus aan gaan geloven. Ik heb totaal geen ervaring met ontharingscrèmes, dus ik was erg benieuwd. Om eerlijk te zijn vond ik het wel een beetje eng. Je zorgt er gewoon voor dat je haartjes uitvallen... Is dat wel goed voor je?


Ik besloot het maar gewoon te gaan gebruiken en maar te kijken wat er zou gebeuren. Voor gebruik las ik nog wel even de gebruiksaanwijzing en de voorzorgsmaatregelen. In de voorzorgsmaatregelen stond het volgende:

 • Bewaar de verpakking, want die bevat de gebruiksaanwijzing en de voorzorgsmaatregelen
 • Raadpleeg en volg de gebruiksaanwijzingen in de verpakking voor ieder gebruik. Laat de was niet langer dan 10 minuten op uw huid zitten.
 • Dit product is geschikt voor benen, oksels, bikinilijn, armen.
 • Niet geschikt voor gezicht, hoofd, borst, anale en genitale zones of andere lichaamsdelen.
 • Niet gebruiken op littekens, spataderen, moedervlekken, puistjes, op een beschadigde, geïrriteerde of zonverbrande huid of een huid die in de afgelopen 72 uur geschoren is of die al eerder een allergische reactie heeft vertoond bij het gebruik van ontharingscrèmes.
 • Laat altijd 72 uur tussen de ontharingsbeurten.
 • Raadpleeg uw arts voor gebruik als u een behandeling ondergaat die invloed kan hebben op de huid of als u een huidprobleem hebt.
 • Test altijd de reactie van uw huid voor het ontharen door de crème op een klein deel van de zone aan te brengen die u wilt ontharen. Als er na 24 uur geen irriterende reactie van de huid is ontstaan, kunt u beginnen met ontharen.
 • Als de huid tijdens het gebruik prikt of erg pijnlijk is, verwijder de crème dan meteen en spoel goed af met water. Raadpleeg een arts als het branderige gevoel aanhoudt.
 • Vermijd contact met andere materialen en oppervlakken.
 • Dit product kan oppervlakken glad maken
 • Bevat alkali en thioglycolaten.
 • Aanraking met de ogen vermijden. Bij aanraking met de ogen onmiddellijk overvloedig met water afspoelen en deskundig medisch advies inwinnen
 • In geval van inslikken onmiddellijk een arts raadplegen en verpakking tonen
 • Buiten bereik van kinderen houden.
 • Wij adviseren om na het ontharen 24 uur te wachten alvorens deodorant, parfum, geparfumeerde producten of zelfbruinende producten te gebruiken of te gaan zwemmen of zonnen.
 • Na het ontharen kan uw huid extra gevoelig zijn. Probeer na gebruik niet te krabben.
Bij de verpakking bewaren (en dus heel houden) ging het al mis. Ik scheurde de hele verpakking kapot om de crème eruit te halen. Oepsss. Gelukkig kon ik 'em nog 'maken' waardoor de gebruiksaanwijzing en de voorzorgsmaatregelen weer leesbaar werden. 

De gebruiksaanwijzing: 
 1. Lees voor gebruik de voorzorgsmaatregelen. Breng net voordat je onder de douche stapt de crème gelijkmatig aan op een droge huid. Wrijf de crème niet in. Gebruik hiervoor de zachte, gekleurde zijde van de spons. Zorg ervoor dat het gebied dat je wilt ontharen, volledig bedekt is met crème. Was daarna goed je handen.
 2. Wacht na het aanbrengen 2 minuten voordat je onder de douche stapt voor een optimaal resultaat.
 3. Stap in de douche. Laat de crème nog minstens 3 minuten intrekken en houd daarbij de tijd goed in de gaten. De crème spoelt geleidelijk weg bij contact met stromend water. Hou de huid die bedekt is met crème de eerste 3 minuten van de douchebeurt niet rechtstreeks onder de waterstraal. Zo voorkom je dat de crème er te snel af spoelt.
 4. Nadat je de crème in totaal 5 minuten hebt laten inwerken, gebruik je de witte zijde van de spons om de haartjes en alle crèmeresten te verwijderen. Masseer hierbij de huid in cirkelvormige bewegingen. Als de haartjes gemakkelijk loslaten, kun je de rest van de crème verwijderen. Afhankelijk van de soort beharing kan het nodig zijn de crème iets langer in te laten werken, maar in totaal nooit langer dan 10 minuten. Gebruik de zachte, gekleurde zijde van de spons voor gevoelige delen.
 5. Spoel na gebruik je huid grondig af onder de douche en droog af. Spoel de spons uit. Plaats de dop weer op de tube.
Oké, tijd om de crème te gaan gebruiken! Ik begon met een klein stukje van m'n been te ontharen. Na 24 uur had ik geen irriterende reactie, dus gebruikte ik de crème over heel m'n onderbenen. 


Ik bracht de crème met de roze kant van de spons aan op m'n onderbenen. Vervolgens zette ik een timer op twee minuten en sprong daarna onder de douche. Ik probeerde m'n benen niet direct onder de straal te houden, wat nog best lastig was! Ik had de timer aan laten staan waardoor ik precies kon zien wanneer de 3 minuten voorbij waren. Nadat de timer 5 minuten aan gaf (2 minuten voor het douchen en 3 minuten tijdens het douchen) wreef ik met de witte kant van de spons de crème en de haartjes van m'n benen.


Voor - na

En dan is dit het eindresultaat! Zoals je ziet zijn m'n benen goed onthaard. (M'n been lijkt op de foto na het ontharen bruiner. Dit komt door het licht.) 

De crème heeft niet geprikt en m'n huid is niet geïrriteerd. Gelukkig maar! Je voelt er echt helemaal niks van en het ontharen gaat ontzettend makkelijk.

Ik moet zeggen dat ik het al een keertje eerder had geprobeerd. Deze poging was helaas mislukt. Waarschijnlijk had ik de crème die keer niet lang genoeg laten zitten. Je moet de tijd dus heel precies bijhouden!Ik ben erg tevreden over deze ontharingscrème! Het is echt een hele makkelijke en pijnloze manier van ontharen. 

Veet In-Shower ontharingscrème - €8,99

Lijkt deze ontharingscrème je wat?

You Might Also Like

2 Comments

 1. Dit lijkt me wel wat, al vind ik hem aan de prijzige kant. Een tijdje geleden heb ik het huismerk van Kruidvat getest en deze was superfijn. Deed ook zijn werk gewoon. Toen die op was (en tijdelijk uitverkocht) heb ik Etos eigen merk geprobeerd. Wat een troepl zeg! Dan misschien maar wat meer uitgeven en een mooie resultaat behalen. Het zijn toch je benen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zo'n product nog nooit geprobeerd, het klinkt wel heel fijn !

  BeantwoordenVerwijderen