Persoonlijk

Een wedstrijd, Parijs en Sinterklaas

11/16/2015

Afgelopen zaterdag (14 november 2015) heb ik van m'n hele dag foto's gemaakt om er een 'my life in pictures' van te maken. Het was een bijzondere zaterdag met een dubbel gevoel. Overal zag je Pray for Paris vanwege de aanslagen in Parijs voorbij komen, maar ook speelde ik een leuke wedstrijd.
Ik hoefde zaterdagochtend nergens heen, dus ik sliep een beetje uit. Rond half 10 kwam ik m'n bed uit.

Een van de weinige nuttige dingen die ik zaterdagochtend deed, was economie leren. Normaal leer ik eigenlijk nooit op zaterdag, maar vandaag (maandag 16 november) heb ik een GP, dus ik moest wel.

 Ook deed ik nog wat aan m'n blog. Ik schreef een artikel en plande nog wat artikelen in.

Heel Instagram en Facebook stonden ondertussen vol met #prayforparis. Ook ik betuigde m'n medeleven. Op de foto staat wel 'Pray for Paris', maar ik voegde de hashtag 'Pray for the world' er ook nog aan toe. Want niet in Parijs zijn veel gewonden en doden gevallen. Misschien is er meer aandacht voor Parijs, omdat het dichter bij ons staat, maar we moeten de aardbevingen in Japan en alle gewonden en doden die in de rest van de wereld vallen door geweld niet vergeten.

Leuker nieuws: Sinterklaas kwam zaterdag aan! Ik had geen tijd om de hele intocht te kijken, want ik moest een wedstrijd spelen, maar toch heb ik het begin nog even kunnen kijken.

Ik speel korfbal en speel bijna elke zaterdag wel een wedstrijd. De 14e dus ook. En het werd een verrassend leuke wedstrijd. De ploeg tegen wie we moesten was niet beter dan dat wij waren, maar ze schoten er meer in, waardoor we in de rust 5-2 achter stonden. Na de rust kwamen we terug en stond het op een geven moment 5-5. Toen werd de tegenstander een beetje agressief: als blikken konden doden was ik 19 keer dood geweest, ik kreeg ellebogen in m'n gezicht (ik heb nu een blauwe plek op m'n jukbeen -,-), werd uitgescholden en werd omver geduwd. Heel grappig allemaal. Ze konden het blijkbaar niet echt aan dat we terugkwamen.

Maar dat was niet het leukste van de wedstrijd. In de laatste minuut kwam de bal in het vak van de aanval van de tegenpartij waar ik aan het verdedigen was. Ze werden toen zo agressief dat ik echt dacht dat m'n tegenstander me eerst op de grond zou laten vallen en daarna zou scoren. Maar nee, het verliep iets anders. Ik onderschepte de bal en de bal was binnen een seconde in het vak van onze aanval. Nog 1 seconde op de klok. De bal wordt net voor het eindsignaal vanaf de middellijn richting de korf gegooid EN HIJ ZIT! Blij dat we waren, joh! De eindscore was dus 5-6 voor ons.

Na de wedstrijd ging ik naar de verjaardag van m'n neefje.

Waarom snap ik Nederlandse verjaardagen niet? Je komt binnen, geeft iedereen een hand en krijgt wat te drinken en een stuk taart. Vervolgens ga je in een kring zitten en komt er een bord langs met stukjes kaas en worst?! Herkenbaar? Ik snap het niet zo goed. Wat is er nou leuk aan? Vooral het kaas en worst gedeelte vind ik erg apart... Verder was de verjaardag wel gezellig, hoor! Haha!

's Avonds at ik op de verjaardag nog een bakje soep en rond half 8 reed ik weer richting huis.

 Die avond was niet heel bijzonder. Ik keek 'Ik houd van Holland' en at hartjes.

Omdat Sinterklaas weer in het land is, moest ik natuurlijk even m'n schoen zetten. Daarna ging ik naar bed.

En dan was dit mijn zaterdag! Hoe was jouw zaterdag?

You Might Also Like

3 Comments

  1. Ik heb zaterdag ook m'n schoen gezet haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eigenlijk hadden we allebei dezelfde zaterdag, hahah! Ik had ook een dubbel gevoel met dat gedoe in Parijs, en ik had ook een korfbalwedstrijd, haha!
    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen