Persoonlijk

Ik wil sneeuw!

11/02/2015

Elk jaar ga ik op wintersport. Helaas duurt dit nog wel even, maar ik begin alweer erg veel zin te krijgen. Sneeuwhoogte.nl wordt weer in de gaten gehouden en op internet verschijnen alweer foto's van een strak blauwe lucht met daarvoor een besneeuwde berg. Ik kan echt niet wachten totdat ik weer m'n ski's onder kan klikken en de berg af mag racen.

Het leek mij leuk om wat over mijn ski en snowboard ervaringen te vertellen en jullie wat tips te geven. Ook wilde ik wat foto's van mijn skivakantie begin dit jaar delen. Vandaar dit artikel!

Ik kan snowboarden én skiën. Op dit moment vind ik skiën nét wat leuker, omdat ik dit een stuk beter kan en daarom langere afstanden kan afleggen, eigenlijk nooit val en gewoon keihard kan gaan. Vorig jaar was mijn topsnelheid 80 km per uur! Dit kun je bijhouden met de app Skitracker. Je kunt daar overigens ook op zien hoeveel kilometer je per dag skiet! Heel handig en leuk!


Ik ski eigenlijk al m'n hele leven. Sinds dat ik anderhalf ben, sta ik op de ski's en vanaf m'n vierde heb ik skiles. Ik heb toen ik nog klein was les gekregen in Oostenrijk, maar later - toen ik wat ouder was - heb ik ook nog ski- en snowboardles gehad in Nederland. Op zo'n lopende band.

Als je zelf ski- of snowboard les wilt, kan ik je zeker aanraden om eerst in Nederland wat lesjes te volgen. Zo beheers je de technieken al een beetje. Natuurlijk is skiën op een lopende band of borstelbaan heel anders dan skiën in de sneeuw, maar dan weet je al een beetje hoe het moet. Ook zou ik op je wintersportbestemming nog een dagje (privé)les nemen. Daarna zou ik het gewoon lekker zelf gaan uitzoeken. Probeer gewoon wat blauwe pistes en wees niet bang om te vallen. Dan leer je het echt heel snel!Ikzelf heb me voorgenomen om dit jaar wat meer te gaan snowboarden. De laatste jaren heb ik eigenlijk alleen maar geskied, omdat ik het zo vervelend vond continu dat board los en vast te moeten maken. Ook kan ik nog niet echt hard met m'n snowboard en gaat het allemaal nog niet echt soepel. Maar dit jaar ga ik weer snowboarden! Ik vind het toch wel erg leuk.

Als je voor het eerst gaat snowboarden, kan ik je aanraden om een broekje te kopen die je onder je skibroek kun doen. Zo'n broekje heeft wat zachte stukken erin die je val een beetje breken, waardoor je niet helemaal onder de blauwe plekken zit en waardoor je minder/geen last krijgt van je stuitje.Ik ski trouwens elk jaar in Söll. Dit is een wintersport plaatsje in Tirol in Oostenrijk. Je skiet dan in het skigebied Skiwelt. Dit skigebied heeft in totaal 280 kilometer aan pistes en 90 liften. De meeste liften zijn stoeltjesliften, maar je hebt ook wat gondels en sleepliften. Van de 280 kilometer is 134 kilometer blauwe piste, 129 kilometer rode piste en 27 kilometer zwarte piste. Dit houdt in dat er 134 kilometer aan makkelijke pistes zijn. Deze zijn dus niet steil. Verder is er 129 kilometer gemiddeld steile piste en is er nog 27 kilometer piste voor de gevorderde ski'ers.


Het eten tijdens de wintersport vind ik echt top! Zelf vind ik kaisernschmarn erg lekker (onderste foto)! Dit zijn stukjes pannenkoek met appelmoes en soms met rozijnen. Echt heerlijk! Verder vind ik en gernknödel ook wel lekker (bovenste foto). Het is een deegbal, overgoten met dikke vanillesaus en daarover wat as. Just kidding. Ik heb echt geen idee wat dat zwarte spul is. Het ziet er heel apart uit, maar je moet het maar een keertje proeven als je die mogelijkheid hebt, haha!En was dit mijn artikel over wintersporten. Zelf vind ik het ontzettend leuk om te doen en ik kan het iedereen aanraden!

Ga jij op wintersport? Of zou jij op wintersport willen?

You Might Also Like

1 Comments

  1. Ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar het lijkt me super!

    BeantwoordenVerwijderen