Travel

Never stop dreaming

12/09/2015

Al 6 jaar droom ik van een reis naar Koh Samui, een eiland dat bij Thailand hoort. De zus van mijn oma en haar man hebben op Koh Samui namelijk een huis. Nou ja, je mag het eigenlijk niet echt een huis noemen. 'Villa' is een beter woord. Een paradijs met een wit strand in je achtertuin, hangmatten, een zwembad en heel veel palmbomen... Kortom: dingen waar ik alleen maar over kan dromen.

Klik hier voor mijn reisblog

Op de foto's hieronder staat het huis - dat trouwens Baan Asan heet - waar ik het in de inleiding over had. Ik zal er niet teveel over zeggen. Kijk zelf maar en zwijmel weg: 

Geweldig, toch? Je huurt het hele complex, dus het is helemaal priv├ę! Verder kan je ook nog eens personeel inhuren. Iemand die voor je kookt, iemand die je bed verschoont... En als je 's ochtends wakker wordt, loop je zou vanuit je kamer het zwembad in. Loop je 20 meter verder? Dan ben je op het strand. Echt zo bizar. Ik kan er allemaal maar over dromen. Althans, ik kon er alleen maar over dromen... 

We hebben het er al jaren over: als m'n opa en oma 45 jaar getrouwd zijn gaan we naar Baan Asan. Dat zou betekenen dat ik in 2017 naar Koh Samui zou gaan. Maar ja, ik hechtte er niet al te veel waarde meer aan omdat er al eerder geruchten gingen dat we zouden gaan.

Afgelopen vrijdag waren mijn oom en tante in Nederland. (Ik noem ze maar even oom en tante maar eigenlijk zijn ze dat niet echt.) Ik was de hele week ervoor al benieuwd of ze zouden beginnen over Koh Samui. Elke keer als ik ze zie zeggen ze namelijk dat we met z'n allen een keertje langs moeten komen. Zou het dit keer gebeuren?

En ja hoor. Raad eens?! IK GA NAAR KOH SAMUI! YES YES YES! Ein-de-lijk! In de meivakantie van 2017 vlieg ik met m'n opa en oma, m'n ouders, m'n zusje, m'n tante en de broer van m'n oma naar dit paradijsje. Ik kan het nog steeds niet geloven...

Na ruim 6 jaar dromen over deze reis, gaat het over iets minder dan 500 dagen gebeuren. (Ik heb een app gedownload die bijhoudt hoe lang het nog duurt. Mocht je benieuwd zijn: hij heet 'Days Since'.) Echt niet te geloven gewoon.

Zoals ik net al zei, is deze villa gebouwd op het eiland Koh Samui dan hoort bij Thailand. Koh Samui is een van de populairste eilanden van Thailand en ziet er zo uit:


Mocht je erg enthousiast geworden zijn over Koh Samui en over Baan Asan, dan kun je Baan Asan hier boeken. 

Ben jij wel eens op zo'n tropische plek geweest? Zo ja, waar?

You Might Also Like

3 Comments